Tips för att välja och använda ett schampo för mattor

Människor som har olika golvbeläggningar på golvet söker ofta efter ett kvalitetsschampo för mattor att rengöra sig själva i en lägenhet.

Inte varje stad bosatt har möjlighet att använda tjänsterna av kemtvättar och bilstationer, där det finns specialiserad rengöring av mattor.

Viktigt! Bra verktyg gör att du kan rengöra golvbeläggningarna med dina händer i rätt tid och snabbt lösa problem med en obehaglig lukt, gamla fläckar.

chistka_kovra_moyushhim_pylesosom

Stora mattor av ull är svåra att tvätta på traditionellt sätt

Stora mattor av ull är svåra att tvätta på traditionellt sätt. De absorberar mycket vatten och blir mycket tunga. Efter tvätten torkar stapelprodukterna under lång tid. De behöver specialanordningar som hjälper till att torka bulkartiklar i en rät form.

vybor_sredstva_dlya_kovrov
Shampoo för mattor Natures Miracle

För att lösa problemet med snabb och högkvalitativ rengöring av golvbeläggningar har inhemska och utländska tillverkare släppt flera schampon för mattor, vilket underlättar deras enkla och effektiva skördar, till marknaden för hushålls kemikalier. Med speciella schampon kan du snabbt och effektivt rengöra mattan hemma med hjälp av improviserade verktyg.

shampunj_dlya_kovrov
Med speciella schampon kan du snabbt och effektivt rengöra mattan hemma med hjälp av improviserade medel

Vilket verktyg ska du välja?

Konsumenterna har, efter att ha testat de medel som tillverkarna av hushållskemikalier erbjuder, kunnat bekanta sig med sina möjligheter och dra de lämpliga slutsatserna. Detta gjorde det möjligt för dem att namnge den bästa kvalitetsschampoten för mattor och lämna deras positiva feedback om det.

Bland ryska tillverkare togs den första platsen av schampo för mattor 5+, varav det endast finns positiva kundrecensioner. Tillverkare hävdar att produkten är ekonomisk, har en bekväm förpackning, en trevlig lukt och välskrivna instruktioner. Med avseende på dess kvalitetskaraktär motsvarar shampooen fullständigt den kända "Vanish", och av några parametrar överhaler den.

preimushestva_shampunya_5
Bland ryska tillverkare togs den första platsen av schampo för mattor 5+

"Vanish" är ett varumärke som tillhör det anglo-nederländska bolaget Reckitt Benckiser. Han har en stor rad olika fläckborttagare, som du kan bli av med alla slags fläckar. Bland ett stort antal fläckborttagare av detta märke är ett schampo för manuell rengöring av mattor "Vanish". Det här verktyget hjälper till med minimal kostnad för att rengöra smutsigt golv, avlägsnar det obehagliga lukt.

Till noten! Den annonserade schampongen för rengöring av mattor "Vanish", trots sin sammansättning, utmärkt rengöring golvbeläggningar, utsätts ofta för skarp kritik.

vanish_dlya_kovrov
"Vanish" är ett varumärke som tillhör det anglo-nederländska bolaget Reckitt Benckiser

Folkets negativa inställning till denna åtgärd förklaras av att Vanish, schampo för mattor, endast har instruktioner på 2 främmande språk och det gör det svårt att förstå användningsreglerna som presenteras i bilderna.

shampunj_dlya_kovrov_vanish
Den negativa inställningen hos människor mot denna åtgärd förklaras av det faktum att "Vanish", schampo för mattor, instruktionen är endast på 2 främmande språk

Konsumenterna, som inte förstår instruktionerna, häller alla förpackningar i 900 ml vatten och erhålls genom att piska med ett starkt koncentrerat skum, börja rengöra mattan. Detta leder till att mattan blir klibbig och torkar lång. Misslyckade försök att rengöra den med en dammsugare leder ofta till skador på utrustningen.

sredstvo_dlya_chistki_kovrov_5
Matta shampoo «Vanish» ska användas strikt enligt instruktionerna

Shampoo för mattrengöring "Vanish" ska användas strikt enligt instruktionerna. Först då blir mattor, mattor och møbelklädsel rena, som i reklam.

Hur man korrekt använder denna schampo för mattor

Att "Vanish" schampo för mattor, gav tillfredsställelse från det arbete som gjordes, instruktionen till det skulle översättas. Det beskriver steg för steg hur man använder detta verktyg för manuell rengöring.

chistka_kovra_shhetkoy
För att rengöra mattan behöver du en pensel

För arbete behöver du:

 • gummihandskar;
 • en behållare för framställning av skum;
 • svamp;
 • borste;
 • dammsugare.

Viktigt! Skydd av händer med handskar är nödvändigt, eftersom agenten torkar huden.

Aktiv verkan på de övre skikten av epidermis av korrosiva vätskor sänker lokal immunitet och stör naturliga processer i celler. Detta kan orsaka dermatit, eksem och andra hudsjukdomar.

podgotovka_k_chistke_kovra
Före arbetet bör mattan sugas

Arbetsfaser:

 1. Före arbetet bör mattan sugas.
 2. Förbered sedan arbetslösningen i ett handfat eller en hink. För att göra detta, späd det koncentrerade medlet 1: 9 med rent vatten. Mät dosen kan vara några behållare, men det är bättre att använda en mätlock. På 1 del av schampot för mattor "Vanish" ta 9 delar vatten.
 3. Den resulterande lösningen börjar bli slagen med en svamp.
 4. Efter att ha fått bulkskum omedelbart fortsätt till ytbehandling.
 5. Alla mattor är täckta jämnt i ett skikt med en skummig massa.
 6. Om shampooen för mattor appliceras upprepade gånger på skumytans yta kan högen överfuktas vilket resulterar i lång torkning och bildandet av gula streck.
 7. Efter avslutad bearbetning går produkterna till nästa steg. Våt hög ska borstar med en borste för att produkten ska kunna påverka smutset aktivt.
 8. Efter detta lämnas golvbeläggningen för att torka helt.
 9. Vid denna tidpunkt rekommenderas att öppna fönstren och ventilera rummet, eftersom schampo för mattor på jobbet börjar utsöndra skarpa dofter.
 10. Efter 3 timmar efter avslutad behandling kan mattan sugas.
kak_luchshe_ochistitj_kover
Våt hög ska gnidas med en pensel

Om du applicerar "Vanish" schampo för manuell rengöring av mattor enligt denna instruktion, kommer det att rengöra alla fläckar, det kommer inte att orsaka negativa känslor på grund av bortkastade pengar och bortskämda av överflöd av soppgolvslösning.

Det bästa inhemska schampot för mattor

Shampoo 5 + produceras i Stupino. Det är en rysk tillverkare av hushållskemikalier, som länge har producerat olika produkter. Fabriken använder kvalificerade medarbetare som känner till subtiliteten i processen. Hushållens kemiska produkter som tillverkas på den har kvalitetscertifikat.

shampunj_5
Shampoo 5 + produceras i Stupino

Specialister på anläggningen har utvecklat ett original effektivt ekonomiskt verktyg för manuell rengöring av mattor och stoppade möbler. Instruktioner för användning av schampo hävdar att deras botemedel:

 • avlägsnar uthållig smuts;
 • dödar en patogen mikroflora
 • visuellt uppdaterar färgerna
 • förstör lukter.

De aktiva substanserna som används i schampo för manuell rengöring av mattor förhindrar ackumulering av statistisk elektricitet. Detta gör att tuppet kan förbli rent under lång tid.

chistkav_kovra_doma
Om den utspädda produkten inte har kunnat rengöra ytan helt och på vissa ställen har det varit kvarhållande föroreningar, är det lämpligt att arbeta med dem med koncentrerat skum utan att tillsätta vatten

För att arbeta behöver du samma uppsättning verktyg som för att göra Vanish skum. För att förbereda en städare för rengöring rekommenderas det:

 1. 2 msk. l. Blanda med 1 liter vatten och skum lösningen med en svamp.
 2. Det resulterande skumet appliceras jämnt på golvets yta.
 3. Ta sedan en borste och gnugga högen.
 4. Efter torkning, behandla ytan med en dammsugare.
chistka_kovrov
Efter torkning är det nödvändigt att behandla ytan med en dammsugare

Om den utspädda produkten inte har kunnat rengöra ytan helt och på vissa ställen har det varit kvarhållande föroreningar, rekommenderas att de behandlas med koncentrerat skum utan tillsats av vatten.

kak_bystro_ochistitj_kover
På jobbet är det nödvändigt att använda endast skum, eftersom vattenlösningen torkar lång

På jobbet är det nödvändigt att använda endast skum, eftersom vattenlösningen torkar under lång tid, och naturliga produkter krymper samtidigt. Överflöd av fukt kan orsaka fläckar på mattan.

kak_ochistitj_kovry
Medlet kan lagras vid alla temperaturer, eftersom det behåller sina egenskaper

Medlet kan lagras vid vilken temperatur som helst, eftersom den behåller sina egenskaper. Efter utgångsdatumet kan det kasseras utan att miljön skadas.

Shampoo 5 + mattor rena samt "Vanish". Användare i recensioner listar sina många fördelar:

 • har utmärkta rengöringsegenskaper;
 • har en trevlig lukt;
 • kvalitet;
 • ekonomiskt förbrukad
 • lätt att använda.
ochishenie_kovra
Shampoo 5+ har utmärkta rengöringsegenskaper

Eftersom tillverkaren har tagit hand om och tillhandahållit detaljerad schampo för rengöring av mattor, orsakar inte användandet av detta verktyg svårigheter. För att tillämpa det måste du läsa användningsreglerna på etiketten på flaskans baksida och följa dem.

metody_chistki_kovrov
Shampoo 5+ mattor rena samt "Vanish"

Shampoo för mattor5 + har en volym på 1 liter. Överst, flaskan är stängd med en massiv keps, avsedd att avge koncentratet. Nacken på flaskan är bred, vilket gör det möjligt att försiktigt hälla gelliknande vätska i en mätlock. Det koncentrerade medlet är färgat gulaktigt. Effekten av rengöring är synlig omedelbart efter applicering av skum på ytan av stapeln. Mattan rengörs omedelbart av fläckar och färgerna blir ljusa.

sredstva_dlya_chistki_kovrov
Lösningen har en svag lukt, som är väldigt populär bland fans av denna lösning

Lösningen har en svag lukt, som är väldigt populär bland fans av denna lösning.

Vilken av dessa schampon att välja, bestämmer köparen, baserat på deras likheter och materiella möjligheter.

ochishenie_kovrov_shampunyami
Vilket schampo att välja, för att lösa köparen, baserat på deras gillar och materiella möjligheter
Loading...