Hoekkeukens van 12 vierkante meter: interessante oplossingen met foto

Foto van hoekkeuken voor 12 vierkante meter

Keuken voor 12 vierkante meter. m blijft een droom van veel eigenaren van kleine, gezellige keukens. Immers, het idee van keukenontwerp 12 vierkant. m kan heel anders zijn. In zo'n kamer kun je alles plaatsen dat je nodig hebt om comfortabel te koken, en er zal nog steeds ruimte zijn voor een eethoek of een kleine bank. Helaas kan zelfs zo'n goed pand gemakkelijk worden verwend. Vaak proberen de eigenaars, die proberen het pand het meest functioneel te maken en meer dan alle noodzakelijke dingen en meubels plaatsen, de kamer te vervuilen.Daarom is de hoofdtaak van de eigenaar van het huis niet om "vals te spelen", in een poging om de kamer visueel uit te breiden, omdat het nodig is om te doen met een kleine keuken, maar gewoon om het niet te verwennen met overtollige meubels en decor items.

De lay-out voor de kamer selecteren

Het eerste dat u moet beslissen, is de keuze van de lay-out. Op dit moment zijn er 6 hoofdopties:

  • Enkele rij. Met deze planning worden alle meubels en technische uitrusting die nodig is voor het werk (stoeprand, koelkast, fornuis, enz.) Langs één muur geplaatst en is de eethoek aan de tegenovergestelde kant of vanaf het einde uitgerust. Een goede optie voor smalle ruimtes, keukens in loftstijl, keuken-woonkamer ontwerp 12 m². m, om de keuken uit te rusten in de studio-appartementen.

Design keuken-woonkamer 12 vierkant. m

  • Dubbele rijenlayout is meer geschikt voor vierkante of langwerpige kamers. In dit geval bevinden alle meubels zich aan de tegenoverliggende muren. In dit geval moet er ten minste 120 cm vrije ruimte tussen de rijen overblijven.

Ideeën voor designkeuken 12 vierkant. m

  • De hoek, of L-vormige lay-out, wordt beschouwd als de eenvoudigste, handigste en meest populaire optie, ideaal voor alle soorten kamers, ongeacht stijl, vorm en oppervlakte. Met de hoekige indeling kunt u gemakkelijk al het werkmeubilair plaatsen en in de vrije ruimte een volledige eethoek maken.
  • De U-vormige indeling is geschikt voor kamers met een vierkante vorm of in combinatie met een woonkamer. Meubilair bevindt zich als volgt: een muur - een lange dwarsbalk (vanaf 2 m), en gelegen in parallelle "vleugels" (lengte - minstens 1,5 m).

Ideeën voor designkeuken 12 vierkant. mn-vormige lay-out

  • De C-vormige versie is ook zeer geschikt voor een keuken die wordt gecombineerd met een woonkamer of eetkamer. Met deze lay-out kunt u het gebruik van beschikbare ruimte maximaliseren.
  • Het eiland is een van de modernste en handigste opties voor een ruime keuken. In dit geval bevindt een element zich in het midden van de keuken, gescheiden van andere meubels.

Het eiland kan dienen als een extra werkplek - het maakt een aanrechtblad van duurzaam materiaal, installeert een gootsteen of kookplaat, biedt handige kluisjes voor het opbergen van gebruiksvoorwerpen en gereedschappen. Tegelijkertijd kan het eiland dienen als een bar - een extra plek voor ontbijt of een snelle snack.

Ontwerp van keukenontwerp

Om de situatie in de keuken tevreden te stellen, verandert weinig het behang en koopt nieuw meubilair. Allereerst raden experts aan om een ​​ontwerpproject te maken dat helpt om rekening te houden met alle nuances, de keuken zo comfortabel en ergonomisch mogelijk te maken.

Het ontwerp van het keukenplan is 12 vierkante meter

Allereerst is het noodzakelijk om rekening te houden met het aantal mensen dat in het appartement woont, of er kleine kinderen onder zijn (zo niet, of het de bedoeling is om het gezin in de toekomst aan te vullen). Dit zal grotendeels afhangen van de stijloplossing en het ontwerp van de keuken van 12 vierkante meter.

De volgende stap is om het doel van de keuken te bepalen. Als het alleen nodig is om te koken en er zijn familiediners gepland in de eetkamer of woonkamer, dan is het niet nodig om een ​​eettafel in de keuken te plaatsen. Je kunt alleen een kookeiland of een bar gebruiken. Als er geen aparte eetkamer is en u in de woonkamer niet kunt eten, moet u daarvoor ruimte in de keuken reserveren.

Het is ook belangrijk om het aantal huishoudelijke apparaten dat in de keuken zal zijn te berekenen. Er moet aan worden herinnerd dat sommigen de ruimte in beslag nemen, terwijl andere huishoudelijke apparaten kunnen worden ingebouwd. Als de familie huisdieren heeft, moet u een plaats toewijzen waar u kommen kunt plaatsen voor voedsel en water.

Ontwerp projecten van keuken 12 m2

Bovendien moet, naast het koken, ook worden beslist hoe anders de keuken moet worden gebruikt. Moderne designprojecten van de keuken van 12 m2 suggereren niet alleen de plaatsing van de tv in de keuken, maar ook meer ongebruikelijke oplossingen: de inrichting van een recreatiegebied, een kleine groene zone, een aquarium, enz.

Een stijlvolle keukenoplossing

Na al deze momenten te hebben nagedacht, kun je verder gaan met het kiezen van een stijl. Keukeninterieur 12 m² M. meters kunnen in elke stijl worden uitgevoerd - in het gebied kunt u ontwerpideeën implementeren. Het belangrijkste is dat de situatie in de keuken wordt gecombineerd met het interieur van andere gebouwen in het appartement. Maak het zo dat hi-tech goed gaat met de klassiekers is bijna onmogelijk.

Klassiekers raken nooit uit de mode en worden niet saai met de tijd, dus deze optie is goed voor decoratie. Het ontwerp van de keuken 12 m in klassieke stijl wordt gekenmerkt door een speciale selectie van meubels: meestal om een ​​omgeving te creëren kies een enorme meubels van natuurlijke materialen, met een rijke decoratie. In het interieur van de keuken in de klassieke stijl, decoratieve elementen worden gebruikt: fittingen, gebeeldhouwde gevels, dure decoratie. Standaardkleurenschema: verschillende tinten bruin, wit, beige, natuurlijke tinten rood, groen en geel. Het is toegestaan ​​om zowel monofone stoffen als print te gebruiken. In het laatste geval hebben plantaardige, florale of zoomomotieven de voorkeur.

Design-projecten van keuken van 12 m2 in klassieke stijl

Het grootste probleem van het keukeninterieur is 12 m in de klassieke stijl - moderne huishoudelijke apparaten. Het moet verborgen zijn om de harmonie van de kamer niet te verstoren. Het is belangrijk om het niet te overdrijven met de hoeveelheid meubilair, want het is erg massief, het effect van "rommel" van de kamer is mogelijk.

Voor degenen die de voorkeur geven aan modernere interieurs, is de ideale variant van het keukenontwerp in 12 vakjes in de stijl van minimalisme ideaal. Duidelijke lijnen, ongebruikelijke kleurencombinaties, een minimum aan decoratieve elementen - iedereen zal zeker fans van orde en vrije ruimte behagen.

Ontwerp projecten van keuken van 12 m2 in stijl van minimalisme

De hoogtechnologische stijl maakt het mogelijk om de keuken van een gewoon appartement om te vormen tot een wereld van moderne technologieën. Daarom moet er zelfs in de keuken meubilair in een moderne stijl zijn, de nieuwste huishoudelijke apparaten, evenals een overvloed aan metaal en glas.

En voor fans van de oudheid past de retrostijl perfect. Vind de details van de situatie zal niet moeilijk zijn: de meeste fabrikanten produceren meubels en huishoudelijke apparaten, gestileerd "antiek".

Origineel keukenontwerp

In moderne ontwerpprojecten heerst een interessante trend: in een poging om de functionaliteit van de ruimte te verbeteren, verplaatsen ontwerpers de functies van een andere kamer naar de kamer. Dus soms zijn er vreemde combinaties, zoals een bad in de slaapkamer, maar soms zijn de ideeën heel origineel. Bijvoorbeeld, het ontwerp van de keuken 12 m². m met een bank.

Keukenontwerp 12 m² M. m met een bank

Met behulp van meubels in de keuken kun je een bed of een extra recreatiegebied maken. In het eerste geval is het beter om een ​​opklapbank te plaatsen. Dan is het 's avonds mogelijk om te ontbinden, nadat je een ligplaats hebt gevonden. Overdag kan de bank worden ingeklapt en dan zal deze als zitplaats dienen bij de eettafel.

Daarnaast is het ontwerp van de keuken 12 vierkant. meters met een bank kunt u de ruimte zuiniger gebruiken, als het appartement als geheel klein is. De slaapkamer kan ook boven de keuken worden geplaatst. Als de hoogte van de plafonds dit toelaat, wordt de slaapplaats boven de keukenkasten en het werkoppervlak geplaatst en wordt er een ladder naast geplaatst om het gemakkelijker te maken om het slaapgedeelte binnen te gaan.

De keuken kan worden gecombineerd met de woonkamer - deze methode is zeer geschikt voor een studio. De woonkamer kan worden gescheiden door een bar, meubels en zelfs een bank. Als de plafonds in het appartement hoog zijn, kun je de vloer iets hoger in de keuken leggen, waardoor een soort podium ontstaat. Deze beslissing wordt als zeer stijlvol en modern beschouwd.

Keukenontwerp 12 m² M. m met woonkamer

Het komt ook voor dat de ruimte voldoende ruimte heeft - dezelfde 12 vierkante meter. m, maar de vorm hoeft niet te experimenteren, bijvoorbeeld als de keuken te smal is. In dit geval is de ideale U-vormige indeling voor werkmeubilair ideaal. Het eetgedeelte kan buiten de keuken worden geregeld of buiten het werkgebied worden ingericht. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met enkele details: hang meer plafondlampen, installeer niet te veel kasten voor borden (voldoende 1-2, en noodzakelijkerwijs met transparante wanden).

Keukeninterieur met balkon

Het komt voor dat er vanuit de keuken een uitgang naar het balkon is. Het is geenszins een nadeel van planning. Integendeel, het balkon zal de hoofdkamer helpen verlichten: het zal dienen als opslagruimte. Keukenontwerp 12 m² M. meters met een balkon in dit geval is om in één stijl te spelen. Op het balkon kunt u opbergkasten voor eten of keukengerei regelen.

Als u van plan bent om het balkon als een aparte kamer te houden, kunt u een imitatie-terras op het balkon maken voor een zomers diner in de familiekring of uitrusten. Keukeninterieur 12 m² M. meter met een balkon gebouwd op dezelfde principes als zonder een balkon. De belangrijkste taak - om een ​​gordijn of zonwering te kiezen, die niet uit het algemene interieur zou worden geslagen.

Keukenontwerp 12 m² M. m met balkon

Als het gebied niet groot genoeg lijkt, kunt u de ruimte uitbreiden door het te combineren met een balkon of een loggia. Dit kan gedaan worden door de muur te verwijderen (de muur mag natuurlijk geen drager zijn). Dit voegt een paar kostbare meters toe en gebruikt ze voor huishoudelijke doeleinden.

Op het voormalige balkon kunt u het werkgebied uitrusten. Daar kun je een meubelset, een koelkast, plaatsen. Vervolgens kunt u in de voormalige keuken een comfortabele eethoek en een ontspanningsruimte regelen.

Een andere optie is om het werkgebied op dezelfde plaats te verlaten en de lunch naar het voormalige balkon over te brengen. Beide functionele gebieden kunnen worden gescheiden door een scherm of partitie.

Loading...