Rainbow handwerk maken door eigenhandig

New Year's Rain

Iets met je eigen handen maken is altijd ongelooflijk opwindend. En je hoeft niet te denken dat het tijdperk van digitale technologie ons verlangen om schoonheid met onze eigen handen te creëren compleet heeft afgedaan. We beginnen met knutselen vanaf de kindertijd: thuis bij de ouders, op de kleuterschool, op school. Naast het ontwikkelen van fantasie en fijne motoriek, zorgen dergelijke oefeningen voor veel goed humeur en verschillende positieve emoties. Ze brengen samen, verenigen zich, staan ​​ouders toe om tijd met hun kinderen door te brengen. Vooral wordt het relevant wanneer een vakantie nadert.

Welke associaties veroorzaken het woord "regen" zoals toegepast op handwerk, handwerk? Ongetwijfeld, in de eerste plaats het nieuwe jaar, veelkleurige schitterende slingers. Het is moeilijk om te betogen met de stelling dat winkelschappen gewoon "barsten" van kerstballen. Maar we weten allemaal: de mooiste, dierbaar voor de hartenornamenten - deze zijn die die ze zelf hebben gemaakt. Een persoon die verre van handwerken is, zal zich afvragen hoeveel verschillende materialen van deze slingers kunnen worden gemaakt. Daarom kan het antwoord op de vraag hoe je een regen kunt maken niet de enige zijn. Er zijn veel ideeën die zullen helpen om de kamer een unieke nieuwjaarsstemming te geven.

Nieuwjaarsregen: productie in verschillende technieken

Kleurrijke regen
Traditionele nieuwjaarsregen - dit zijn iriserende lange slingers van folie

De regen voor de meerderheid is een lange 'streng' van een veelkleurige of monochromatische glanzende folie, die iedereen gewend is om aan het plafond, de muren, aan de boom te hangen. En hoe vaak zag je de regen van knoppen, snoeppapiertjes, stoffen, pompons, grote kralen. En dit is geen volledige lijst van wat de basis kan worden voor een prachtige nieuwjaarsdecoratie. Krijg dezelfde slingers, maar alleen origineel, exclusief, gewaardeerd veel meer dan gekocht. Ongeacht welk basiselement je kiest voor de regen, je hebt nodig:

  • Draden (kapron of garen voor breien);
  • knuppels, die erop worden geregen;
  • lijm, schaar, scotch tape;
  • naaimachine (in sommige gevallen);
  • draad met een naald (in de meeste gevallen);
  • verlangen en goed humeur.
Regen / klatergoud van snoeppapiertjes
In het nieuwe jaar eten kinderen meestal veel snoep, het snoep kan niet worden weggegooid en maken een prachtig klatergoud of regenen hun eigen handen

Het eerste dat in me opkomt als het gaat om de vraag hoe je een gouden regen kunt maken of gewoon glanzend, kleurrijk, is een snoepverpakking. Er zijn 2 mogelijke manieren, maar snoeppapiertjes moeten bijna een jaar worden bewaard, omdat ze veel nodig hebben. Het is beter om het veelkleurige zo te verzamelen dat je regen kleurrijk en vrolijk wordt. Wikkels moeten worden rechtgetrokken en onder de pers worden geplaatst, dus het was mooier en werkte gemakkelijker met ze samen. Bij de eerste methode worden de wikkels in reepjes gesneden. In de tweede - ze worden in buizen gerold. De naald is genaaid met een sterke lange draad, en strepen of buizen zijn erop geregen in een willekeurige volgorde in kleuren. U kunt dus een voldoende groot aantal threads maken, die vervolgens worden samengevoegd tot bundels of afzonderlijk worden opgehangen. Het belangrijkste is om de elementen van de "snoepregen" te "pluizen", zodat de buisstrips in verschillende richtingen kijken.

Hetzelfde principe kan worden gebruikt bij het selecteren van andere elementen. De originele regen zal blijken, als je niet de wikkels rijgt, maar de kleurrijke knoppen. En ongeacht de locatie en het aantal holes, de aanwezigheid of afwezigheid van "poten". Knoppen kunnen worden geregen, een kleine afstand ertussen, of dicht bij elkaar. In het tweede geval kunnen ze omwille van de getrouwheid bovendien worden gecementeerd met lijm, plakband.

Tip! Voor maximale elegantie, kunnen knopen worden gekleurd, glitter op hen pailletten (pailletten). En je kunt ze in de "ongerepte" vorm laten. Ze zullen er niet minder exclusief en feestelijk uitzien.

Garland van knoppen
Van veelkleurige knoppen kan een ongewone slinger gemaakt worden

Op de vraag hoe je de regen kunt maken, is er nog een ander antwoord: het kan worden genaaid. En in de letterlijke zin. Als belangrijkste elementen kunnen de werkstukken worden gebruikt die uit de stof zijn gesneden. Het kunnen gekleurde harten, cirkels, elementen van een andere vorm zijn. Ze moeten op een rij worden gelegd en eenvoudig in de rij worden genaaid. Op dezelfde manier kunt u gekleurde stroken papier of folie samen naaien. Leg de details op een rij en naai deze in de rij.

Tip! Afgewerkt "jets" kunnen ook worden opgehangen aan het plafond, muren, hang ze aan de boom, versier ze met een deuropening.

Pruik van New Year's Rain

Je kunt een kant-en-klare regen maken en er een vrolijke, heldere en glanzende pruik van maken voor een kind (of volwassene) voor elke feestelijke ochtendopvoering. Zo'n "haar" kan elke lengte hebben, recht of "gekruld" in grappige krullen, kleurrijk of monofonisch, afhankelijk van wat voor soort regen je zult gebruiken. Het belangrijkste geheim van zo'n pruik is een degelijke solide basis waarop het regenhaar wordt geplakt. Meet eerst de diameter (omtrek) van het hoofd van het kind (of de volwassene) en voeg 2 cm toe aan de verkregen waarde voor de "bevestiger". De basis van de pruik kan gemaakt zijn van zwaar papier, karton, linten, elk materiaal dat goed op je hoofd kan worden gehouden. Gelijmd (fixeer met plakband) de uiteinden van de hoofdcirkel. Vervolgens bevestigt u aan de ontvangen "hoepel" nog 3 stroken om een ​​ontwerp te krijgen zoals een "helm" of een dop. De eerste strip is om de tegenovergestelde randen van de borduurring in het midden en de andere twee - aan beide zijden ervan - te fixeren.

Pruik van de regen
Van de regen kun je een feestpruik maken

Om te begrijpen hoe je haar van de regen maakt, moet je je "kapsel" mentaal voorstellen en "haar" van de kleurrijke regen naar de basis steken om het te simuleren. De pruik moet een knal hebben en de hoofdstrengen van elke lengte. Lijmde de hele basis met "haar". Uiteindelijk kun je je haar een echt kapsel maken, de uiteinden, of haar over de hele lengte verdraaien, en zelfs een paar strengen vlechtjes vlechten. Om het wat diverser te maken, kun je verschillende pruiken maken met niet alleen "regen", maar ook een tape (of van digitale dvd-cassettes), gekleurd papier, dik garen, klatergoud. Het laatste akkoord van de hoofddecoratie is de kroon of een toevoeging die de plaatsen van het lijmen van de strengen zal verbergen. De kroon of decoratieve hoed wordt op de pruik gezet en op een gegeven moment verandert het meisje in een echte sprookjesprinses, als het haar is gemaakt van gouden of kleurrijke regen. Het ziet er elegant en zeer stijlvol uit.

Gloeiende wolken

Als je bedenkt hoe je met je handen regen kunt maken met een verscheidenheid aan materialen, kun je het handwerk enigszins verbeteren en veranderen in lichtgevende objecten. Hiervoor hebt u kaarsen (speciaal vlammenvrij) of led-lampen nodig. Nieuwe kerstslingers gekocht in de winkel zullen het doen. Het is noodzakelijk om de gemaakte "regen" -draden te maken en deze om de slingers te wikkelen. Het blijkt niet alleen schoonheid, maar veelkleurige lichten glinsterende paden.

Belangrijk! Het is noodzakelijk om producten te testen op veiligheid, zodat materialen (papier, stof, draden) niet opwarmen!

Ze zien er indrukwekkend uit, ze kunnen zowel als decoratie als als nachtlampje worden gebruikt.

Loading...