Hoe een kat te tekenen: een stapsgewijze instructie voor het kind

Kat getekend met potlood

De meest voorkomende foto's op internet zijn afbeeldingen van uw favoriete huisdieren - katten. Dergelijke populariteit spreekt van een verrassend eerbiedige houding van de mens tegenover deze dieren en laat zien hoe verschillend ze kunnen zijn. Uiterlijk, karakter, gewoonten van elk beest zijn absoluut individueel en elke eigenaar gelooft dat zijn huisdier de mooiste en meest intelligente is.
Liefde voor katten is ook inherent aan kunstenaars die deze sierlijke dieren naar het doek dragen. Om een ​​beeld te krijgen dat lijkt op het origineel moet er een manier zijn om een ​​kat te tekenen, rekening houdend met alle nuances van het proces.

Katje in motie in potlood wordt getrokken dat

Maak afbeeldingen van uw huisdieren of favoriete geanimeerde tekens om u te helpen de basisregels voor het stapsgewijs tekenen kennen.

Belangrijke regels voor het tekenen van katten

Hoe een kat, verf of potloden te tekenen, eenvoudig of gekleurd, lost elk afzonderlijk op en vertrouwt op persoonlijke visies op het toekomstige imago en de vaardigheden van de kunstenaar. Prachtige dieren worden verkregen en gebruiken slechts een eenvoudig potlood.

Tekenen met een eenvoudig potlood

Het gebruik van kleurpotloden en verven, in het laatste stadium, stelt je in staat om opvallend te creëren, in zijn levendigheid foto's.

Kleurpotloden gebruiken om katten te tekenen

Beginners moeten geanimeerde katten proberen. Dit zijn meer eenvoudige tekeningen, ze houden niet noodzakelijkerwijs strikt de verhoudingen van het lichaam in de gaten, gelijkenissen met de natuur kunnen slechts oppervlakkig zijn en tekenfilmdieren hebben meestal veel kleinere details.
Elke tekening begint met de definitie van de hoofdcontouren, er worden eenvoudige details aan toegevoegd en pas daarna wordt de figuur gedetailleerd gemaakt, met alle nodige slagen. De lijnen van het patroon moeten zacht en glad zijn, met afgeronde hoeken.
Kinderen tekenen graag en doen het met plezier, maar de eerste mislukte pogingen kunnen hun verlangen ontmoedigen, zich met deze creativiteit bezighouden. Om het resultaat gelukkig te maken, moet je je houden aan alle fasen van het tekenen. Ze helpen je erachter te komen hoe je een kat kunt tekenen voor kinderen of beginnende kunstenaars.

Mooie tekening van een kat

Geanimeerde afbeeldingen van katten tekenen

Overweeg hoe je stap voor stap een kat in potlood tekent en elke stap apart analyseert. We verbeelden een komisch kitten in een zittende positie.

Grappig kitten

Geanimeerde katten worden meestal afgebeeld met een hoofdmaat groter dan de romp en met grote expressieve ogen. Na het bepalen van de locatie van het toekomstige kitten in de afbeelding, met lichte en vloeiende lijnen, past u twee schetsmatige ovalen toe, eerst het hoofd en onder de kleinere, de stam. Het bovenste ovaal moet in twee delen worden verdeeld over twee lijnen.
De volgende stap is om de vorm van het hoofd te veranderen, de wangen af ​​te werken, met puntige randen en oren.

Gemeenschappelijke contouren van het kitten

Om een ​​gezicht te vormen, moet je grote contouren van de ogen in het onderste deel van het hoofd tekenen. Op de middellijn van de mond. Boven het oog trokken de wenkbrauwen.

Gezicht en hoofd dreunen

Ga dan naar het onderste deel van de kofferbak. Zachte lijnen geven de vorm van de voorpoten weer. Rond de vorm van de stam en dorisovyvayut staart.

Doryping de romp van een kitten

Het kitten is bijna klaar, het blijft alleen maar om overtollige lijnen te verwijderen en je kunt beginnen met schilderen of het beeld toning.
Op dezelfde manier kun je veel katten tekenen, met verschillende karakters en uiterlijk.

Stap-voor-stap tekening van een kat

Stappen voor het tekenen van een kitten

De gedetailleerde diagrammen geven aan hoe je een kat stapsgewijs kunt tekenen. Voor een juiste oriëntatie wordt elke volgende fase rood weergegeven, waardoor het schema zelfs voor beginnende kunstenaars begrijpelijk is.

Echte favoriete katten

Voor het beeld van een echt dier, is het noodzakelijk om de juiste verhouding van verhoudingen, verschillende delen van het lichaam te observeren. Het dier in beweging ziet er realistischer uit, maar voor het uitvoeren van dergelijk werk is enige ervaring vereist. Daarom is het beter om te beginnen met het beeld van katten in rust.

Eenvoudig beeld

Voor het begin van het tekenen worden bepaald met de positie van de kat in de toekomstige tekening. Overweeg stap voor stap de kat in zittende positie te tekenen. We maken contouren van de laterale en bovenste contouren van het hoofd en de kin, we plannen de symmetrieas van het gezicht en tekenen de lijn van de rug.

Contouren van een zittende kat. 1 fase.

We tekenen hulplijnen die de locatie van de kenmerken van de kat bepalen en tekenen de omtrek van de staart en de borst.

2 fasen

We noteren de locatie van de oren en op de voorsnuit wijzen we de omtrek van de positie van het binnenste deel van de ogen en de bovenkant van de tuit aan. We leiden een rij achterpoten af, zittend dier.

Fase 3

We vormen de juiste vorm van de oorschelpen en bepalen de plaats van de mond. De contouren van de voorpoten zijn getekend met lijnslagen, met de geplande plooien en de vorm van de staart.

4 fasen

We beginnen de kleine delen van de afbeelding te detailleren: de vorm van de oren en ogen. We maken de voorpoten van de kat af.

Fase 5

We detailleren de voorpoot en markeren de vingers erop. We vormen extra contouren van de vorm van de nek, neus en wangen.

6e fase

We schetsen de pupillen en het binnenste deel van de oren. Op het lichaam van de kat voeg rimpels en dorisovyvaem tweede voorpoot.

7de fase

Schaduwen in verschillende richtingen creëren diepe schaduwen op de staart en in de oorschelpen en omlijnen de vacht van de kat.

8e fase

De figuur van het dier is klaar, het is noodzakelijk om de hulplijnen van de gum te verwijderen en je kunt de kunst bewonderen.

Ready Drawing Sitting Cat

Indien gewenst wordt de tekening ingekleurd met kleurpotloden of verven.

Een complexe tekening van een mooie kat

Een realistisch beeld van een dier is een complexer en tijdrovender proces. De tekening vereist een portretachtige gelijkenis met het prototype, dus is het raadzaam om het van het origineel te kopiëren. Het huisdier is bijna constant in beweging, dus het zal niet stil zitten en poseren. Als een prototype kun je een kattenfoto gebruiken, dit helpt je niet te vergissen bij het weergeven van kleine details.
Overweeg hoe je een kat met een potlood tekent, met behulp van haar foto.

Foto als het origineel van de toekomstige tekening

Voor een dergelijke tekening zijn potloden van verschillende zachtheid nodig. Vaste potloden worden gebruikt voor toning en zachter voor contrasterende accentuering van de expressieve delen van het gezicht. Begin te tekenen met de locatie van de kat en de hoofdcontouren toe te passen.

Tekening van de basiscontouren

In een dergelijke realistische tekening is het belangrijk om de lijnen van de voorsnuitlijnen correct te schetsen in de rotatiehoek. Het midden is gepland en symmetrisch geplaatste ogen, neus, mond en oren. De afmetingen van alle functies moeten hetzelfde zijn en overeenkomen met de geroteerde weergave. Als je uit je ogen kijkt, moet je ze in één richting zien kijken.

Markering van de kenmerken van het gezicht van de kat

Aan de hand van de foto specificeren we de basisverhoudingen en vormen, de hoogte van de schedel en de grootte van de oren, hierdoor wordt de tekening zo dicht mogelijk bij het origineel. Meer contrastlijnen tonen de hoofdlijnen van de ogen en het beeld van de kat.

Verfijning van proporties en begeleiding van basisfuncties

In de volgende fase krijgt de geschilderde kat een individuele vachtkleur. Met behulp van streepjes worden de donkere en lichte delen van het haar in het gezicht getekend, in overeenstemming met de oorspronkelijke afbeelding. De algemene contouren worden vager en transparanter gemaakt.

Individuele gezichtskleur

Om de afbeelding er realistisch en expressief uit te laten zien, moet er speciale aandacht aan de ogen worden besteed. Ze vallen het duidelijkst op, in een donkere schaduw. Met behulp van de gum worden de pupillen opgefleurd, waardoor de ogen van het dier worden geanimeerd. Het contrast van donkere en heldere hoogtepunten geeft het beeld een levendigheid en natuurlijkheid.

Een kat opzoeken

Gebruik een potlood en een dunne gum om de vachtkleur zorgvuldig te verven, zodat een afbeelding ontstaat die lijkt op de originele foto. Hierdoor wordt een complexe toonkleur gecreëerd met geleidelijke overgangen van donkere naar lichtere naar witte. Duidelijke contouren van de figuur worden verwijderd, waardoor een licht transparant silhouet overblijft.

Kleurovergangen van gladde haren afstemmen

Een mooie foto van een huisdier, getekend met slechts een eenvoudig potlood, is klaar.

Tekenen met een eenvoudig potlood uit het leven

Er zijn veel manieren om katten te tekenen, maar de belangrijkste stadia zijn cruciaal, voor alle processen. De video laat in detail zien hoe je een kat tekent:

Gewapend met de basisregels van gefaseerd beeld van katten en gereserveerd worden met geduld en doorzettingsvermogen, kun je geweldige tekeningen van je huisdieren maken.

Loading...