Handig decoratief handwerk

Decoratief terrarium met hun eigen handen

Decoratieve ambachten met hun eigen handen - in dit concept een enorm aantal soorten handwerk, waar iedereen voor zichzelf kan vinden waar zijn ziel voor ligt. De ruimte voor verbeelding is onbeperkt. U kunt naaien, breien of borduren. Je kunt speelgoed maken of ansichtkaarten maken. U kunt ongebruikelijke lampenkappen, vazen ​​of zelfs meubels maken. Zie hoe gemakkelijk alles is.

Zachte poef van watten

Een poef is, als een meubelstuk, maar een voorwerp dat een vrouw in haar eigen handen kan maken zonder gebruik te maken van de hulp van een sterkere seks. En dit zachte, knusse huisgemaakte item zal zeker iedereen aanspreken.

Dit decoratieve vaartuig heeft het volgende nodig:

 • watten;
 • doek voor bekleding (de stof moet sterk zijn, het kan een stoffering zijn voor meubels, een zeer dichte bekleding van meubels of een cape);
 • stof voor een hoes voor een poef;
 • papier voor patronen.
Vul de poef stevig met wattenschijfje
Vul de poef stevig met wattenschijfje

Maak een papieren patroon van het toekomstige trekje: teken een cirkel met de gewenste diameter naar de gewenste maat van de stoel. Integendeel, er zullen twee van dergelijke cirkels zijn: voor boven en onder. Vergeet niet dat je 2 cm moet bijvoegen - dit zijn naden voor naden.

De zijkant van de poef is een lange rechthoek. De breedte is de hoogte van je trek, en de lengte is de lengte van de cirkel. Nogmaals, vergeet de vergoedingen niet.

Breid je toekomstige voetenbank uit en ga door met het naaien van de resulterende segmenten. Een grote rechthoek raakt langzaam en voorzichtig verbonden met de cirkel, wees voorzichtig. Na het vegen, naait u de resulterende cilinder.

Vervolgens links om de poef met katoen te vullen. Vul het stevig op (dit is waarschijnlijk waar de hulp van de man niet minder waardevol zal zijn). Naai vervolgens de onderste cirkel van de papegaaiduiker.

Om de omslag gemakkelijker te kunnen dragen, voegt u het patroon nog 1,5-2 cm toe
Om de omslag gemakkelijker te kunnen dragen, voegt u het patroon nog 1,5-2 cm toe

Tip! Voor het onderste deel van de papegaaiduiker kun je elk kunstleer gebruiken, zodat de poef kan worden afgeveegd als deze vuil wordt op de vloer.

Bedek de nek terwijl je de basis van het decoratieve vaartuig naaide, met dezelfde patronen. Het is beter voor hem om nog 1,5-2 cm aan het patroon toe te voegen, zodat de hoes gemakkelijk op kan worden gedaan, anders kan het klein zijn, en wordt het terug aan de basis genaaid.

Een decoratief lint of een touwtje kan langs de randen vanaf de bovenkant en vanaf de onderkant van de poef worden bevestigd. Er is al ruimte voor je verbeelding. U kunt een etui, bijvoorbeeld in een grote of kleine vouw, naaien of de zijkanten oppakken.

Deze poef ziet er geweldig uit in de kinderkamer, het zal je slaapkamer versieren.

De poef ziet er geweldig uit in het interieur van het appartement
De poef ziet er geweldig uit in het interieur van het appartement

Decoratieve vazen

Decoratieve ambachten gemaakt van hout dragen altijd bij aan het interieur van comfort en romantiek. Een dergelijke vaas past bijvoorbeeld perfect in het interieur van de keuken, en niet alleen in de keuken. Het originele uiterlijk en tegelijkertijd de ascese van haar ontwerp past bij het dagelijkse leven en zal er zeker goed uitzien, bijvoorbeeld in de woonkamer.

Gereedschappen en materialen voor decoratieve ambachten:

 • takken en twijgen van een boom;
 • leeg blikje;
 • lijm;
 • mes;
 • donker papier.

Sticks moeten worden bijgesneden, waardoor hun maat hetzelfde is. De lengte van de staven moet 2-3 cm boven het blik van het blikje zijn. Bank donker papier wikkelen tekeningen en inscripties te verbergen, en een platte monotone aanleiding daarvan. Vervolgens zo dicht mogelijk bij elkaar lijmpatronen langs de "stam" van de bank, ze aan zodat geen lacunes: de nauwe spleet geplakt de dunste takken. Bottom sticks moet gelijk zijn aan de vaas zorgvuldig gekeken en was stabiel.

Decoratieve vazen ​​voegen interieurcomfort en romantiek toe
Decoratieve vazen ​​voegen interieurcomfort en romantiek toe

Een andere mooie vaas - een decoratief handwerk - kan gemaakt worden met elke fles mooie vorm en gekleurd garen. Smeer de fles met PVA-lijm en wikkel het garen op het behandelde gebied.

Belangrijk! De draad moet strak worden opgerold, waardoor er geen lumen achterblijft.

Nog spectaculairder - gebruik een touw of een kleurentouw in plaats van garen. Deze vaas past perfect in het interieur.

Op nieuwjaarsdag is zeker decoreer je tafel champagne uit het rijk van de sneeuwkoningin. Dat niemand enige twijfel dat het vanaf daar gehad, sluit de verbeelding en zal een fles magische vorst te dekken. Voor het vervaardigen van dergelijke ambachtschap breng een fles champagne of wijn gesproeidroogd primer, dan spuit squirtfles kleverig en rol het in grof zout. De fles heeft een betoverde, met sneeuw bedekte verschijning en versier je tafel. Ondanks de eenvoud van het idee, ziet een dergelijk artikel er spectaculair en feestelijk uit.

Schaduw met eigen handen

Je hebt garens of jutetouw nodig met een lengte van minimaal 100 m, PVA-lijm, vaseline en ballon. Blaas de bal op en teken twee gaten aan de boven- en onderkant, met het gat aan de onderkant. Wikkel de draden in met PVA-lijm en borstel de bal met vaseline. Er is een goede manier: doorboor de fles met de lijm erdoorheen met een grote naald met de draad erop geschroefd. Nu kunt u de naald verwijderen en de draad die door de gaten gaat, zit al in de lijm (gebruik de lijm niet als u de gaten opent met plakband of tape).

Wind de draden op de bal, maak een spinnenweb: van het patroon en de dichtheid van de wikkeling hangt het af van hoe uw lampenkap eruit zal zien. Vergeet niet dat de gaten die op de bal worden getrokken zorgvuldig moeten worden omzeild - je zult dan je lampenkap over het plafond moeten bevestigen en er een gloeilamp in moeten steken. Het product moet minstens 24 uur drogen, waarna het door een kogel wordt doorboord en uit de cocon van draden wordt gehaald. De lampenkap is klaar. Je kunt het naar eigen wens inrichten. In plaats van draden wordt kant ook gebruikt - het is ook mooi.

Lampenkap kan naar eigen smaak worden ingericht
Lampenkap kan naar eigen smaak worden ingericht

Als je een kapotte spiegel hebt

Een gebroken spiegel kan worden gebruikt om prachtige gizmos te maken. Elk oppervlak kan worden geplakt met spiegelstukken. Het kan een vaas zijn, een frame voor een klok en een kleine tafel - alles wat fantasie je vertelt.

Breng een dunne laag PVA-lijm aan op het oppervlak en begin met het plaatsen van de stukken van de spiegel in de volgorde die je nodig hebt, hier kun je ook kralen plakken. Verlaat de compositie tot deze volledig droog is en breng vervolgens op de blootgestelde plekken een voeg wit aan met een rubberen spatel. Haal het overtollige deel van de overtollige delen weg met een vochtige doek en laat het ongeveer twee uur drogen.

De fabelachtige flikkering van dergelijke decoratieve ambachten zal een feestelijke sfeer creëren.

Spiegelpanelen van spiegelfragmenten kunnen eenvoudig met eigen handen worden gemaakt
Spiegelpanelen van spiegelfragmenten kunnen eenvoudig met eigen handen worden gemaakt

Tafelkleed met eigen handen

Zo'n artikel, als een tafelkleed, kan een echt werk van kunst en kunstnijverheid zijn, maar vandaag zullen we het hebben over een dagelijks dagelijks tafelkleed genaaid door onze eigen handen.

Meet de lengte en breedte van het tafelblad, toe te voegen aan de afmetingen van overhang lengte, en dan 15-20 cm (je nodig hebt om het materiaal plooi wanneer u het naaien, en hij zal stellig gaan zitten na het wassen) - en hoofd-doek op zijn toekomst tafellaken.

De overhang van het tafelkleed is gemiddeld 20-40 cm, of in de vloer (een plechtige feestelijke versie). Hoe langer de overhang, des te eleganter het tafelkleed.

Tip! Voor dagelijks gebruik is het beter om een ​​tafelkleed te naaien met een overhang van 20-30 cm - dit is de meest optimale lengte.

De overhang van het tafelkleed is gemiddeld 20-40 cm
De overhang van het tafelkleed is gemiddeld 20-40 cm

Het blijft over om de randen en hoeken van het tafelkleed te verwerken. Spreid de stof met de voorkant naar beneden, veeg de randen schoon, stik ze en strijk. Het tafelkleed is klaar. Als het een lichte stof is met een gedrukt patroon, dan heeft het zeker geen ornamenten meer nodig. En als eentonig, kunt u doorgaan met handwerken, te denken aan iets om uw ambachten te revitaliseren: borduurwerk, applique, elegant kant, opengewerkte - een heleboel opties, elk beter.

Een poppenzak in de vorm van een kok

Decoratieve ambachten voor thuis kunnen schoonheid en functionaliteit combineren. Dus in de keuken ziet de poppenzakmaker er geweldig uit, waar je je gasten zeker van zult verrassen.

Materialen en hulpmiddelen:

 • doek voor het lichaam van de kok (vleeskleurig of wit);
 • doek voor kleding;
 • naalden, scharen, papier voor patronen.
In de keuken een poppenzak in de vorm van een kok
In de keuken een poppenzak in de vorm van een kok

Teken dus een hoofd en een romp op het papier. Hiervoor trek een rechte verticale lijn 24 cm en verdeel het in 4 delen, merkt de punten A, B, C, D. In elk gemarkeerd punt dia loodrecht op een horizontale lijn op 14 cm.

Het bovenste punt is de kroon. Het tweede punt bovenaan, B is de oren van de chef. Het derde punt, C is de lijn van de sleutelbeenderen, nou, de laatste, D is de lijn waar de torso van de popkok eindigt. Nadat je de verhoudingen en de lichaamsbouw van de pop hebt gepland, begin je voorzichtig delen van haar lichaam te tekenen.

Neem vervolgens het doek dat is voorbereid voor het lichaam van het kalf, vouw het in tweeën door het gezicht naar binnen en teken daarop details: een hoofd met een romp en handen. Knip de contour uit, veeg de stukken samen en naai. Een deel van het lichaam van de pop vult de sintepon (je kunt nog steeds wol, maar het speeltje zal in dit geval moeilijker te wissen zijn).

Belangrijk! Voordat u de handgrepen vult, steekt u er een zachte metalen draad in - zodat het handvat gebogen kan worden. Maar zelfs direct, ze zullen er goed uitzien.

Vul de lichaamsdelen van de doll-bag met sintepon
Vul de lichaamsdelen van de doll-bag met sintepon

Om de torso van de pop, naai een peddel van een dichte stof met een gat - in en de tassen zullen worden toegevoegd. Een weelderige rok van boven zal onze cache bedekken.

Naai het lichaam, maak kleding voor de pop: een hemd en een rok. Om het artikel er interessanter uit te laten zien, voegt u details toe: bijvoorbeeld een strik in een kapsel, een hoofddoek op het hoofd, een schort met een zak.

Dergelijke eenvoudige, maar zeer interessante decoratieve artikelen voor het huisrapport dat het huis een douche heeft. Interieurartikelen die met eigen handen zijn gemaakt, zijn niet alleen een lust voor het oog en geven de eigenaren trots, maar ook het huis veredelen. Dergelijke dingen kunnen worden beschouwd als talismannen, opgeslagen als een herinnering en voor geluk - omdat je ze met je eigen handen hebt gemaakt.

Loading...