Boeketten met bloemen: foto’s en ideeën

Boeketten met bloemen: foto's en ideeën

Samenstelling van bloemcomposities is een kunst waarbij elk detail een rol speelt. Unieke en diverse moderne boeketten met bloemen - de foto laat zien dat er altijd een interessante oplossing zal zijn voor dit of dat feest en evenement. En om boeketten te geven, zoals de praktijk laat zien, kun je altijd, en dit is de traditie die door veel mensen wordt aangenomen. Hoe worden bloemstukken gemaakt en wat zijn de kenmerken van hun compositie? 

 Begrijp de stijlen

Bloemisterij is een soort kunst die zijn eigen kenmerken heeft. Er zijn geen specifieke regels voor het opstellen van boeketten, maar er zijn stijlen op basis van bepaalde principes. Er zijn vier van dergelijke stijlen:

 1. vegetatief
  Foto van een boeket in een vegetatieve stijl
 2. decoratief
  Foto van een decoratief boeket
 3. Shape-Line
  Een boeket verpakt in papier in een lineaire stijl
 4. parallel
  Boeket tulpen met parallelle stijl

Vegetatieve stijl is de meest natuurlijke, natuurlijke, dat wil zeggen dat een boeket bloemen zo eenvoudig en zo dicht mogelijk bij de realiteit wordt gemaakt.

Voorbeeld van een boeket in een vegetatieve stijl

Bij het werken aan een compositie moet een bloemist aandacht schenken aan zijn uiterlijk, de vorm van groei en de plantengemeenschap. De onderscheidende kenmerken van de vegetatieve stijl omvatten:

 • asymmetrie van de rangschikking;
 • De grootste groep wordt als dominant beschouwd en het saldo wordt verzekerd door een kleinere groep die op afstand is gevestigd;
 • De vegetatieve stijl vereist aandacht voor de natuurlijkheid van de opstelling van bloemen en planten - dat wil zeggen, omdat ze groeien in natuurlijke omstandigheden.

  Decoratieve stijl

We stellen een prachtige bloemensamenstelling samen

Deze stijl wordt als basis genomen, wanneer boeketten met bloemen worden gemaakt. De foto laat zien dat het aantal kleuren anders is en ze zijn ontworpen voor opslag in vazen.

Boeket bloemen

De eigenaardigheden van dit gebied van floristiek omvatten:

 • bevestiging aan floristisch schuim;
 • planten vallen niet op, omdat het hoofddoel is: de eenheid en integriteit van de compositie uitdrukken zonder de nadruk te leggen op individualiteit;
 • boeketten zijn goed gevuld, dat wil zeggen dat veel planten zo dicht mogelijk bij elkaar liggen.

 Vorm-lineaire stijl

Foto van een moderne stijlvolle boeket rozen

Deze bloemstijl neemt de nadruk op lijnen, vormen en contouren. Meestal worden op basis van deze richting, moderne mooie boeketten van bloemen gemaakt (de foto bevestigt dat de composities heel verschillend kunnen zijn).

Oranje boeket in een lineaire stijl

De onderscheidende kenmerken van de stijl zijn onder meer:

 • aandacht voor vormen en lijnen en hun combinaties;
 • minimum aantal gebruikte materialen;
 • strengheid en duidelijkheid van lijnen.

Mooi boeket van bloemenfoto

Parallelle stijl

Boeket met lelies in parallelle stijlfoto

Deze stijl is vaak te vinden in de natuur, dus hij is geliefd bij veel bloemisten. Parallelle stijl gaat ervan uit dat plant- of niet-vegetatieve materialen parallel aan elkaar worden geplaatst. Richting vereist zorgvuldige aandacht voor verhoudingen, kleur en vorm, en de boeketten zelf kunnen symmetrisch en asymmetrisch zijn.

Principes van correcte samenstelling

Boeket van ongewone vorm

Elk kunstwerk wordt gemaakt op basis van bepaalde regels. Boeketten met bloemen in afbeeldingen zien er interessant en effectief uit, maar u moet begrijpen hoe dit effect wordt bereikt.

Foto van een mooi boeket in de kamer

Om een ​​prachtige bloemensamenstelling te maken, moet je het kunnen componeren:

 1. Het hoofdplan is om rekening te houden met de hoogte, breedte en diepte van het bloemstuk
 2. Aandeel is een belangrijke regel voor het creëren van een harmonieuze compositie met aangepaste afmetingen
 3. Het brandpunt is het centrale deel van het boeket, waarnaar de ogen worden getrokken. Het richten van de aandacht wordt uitgevoerd op grote bloemen of juist klein, die zich op de rand van de vaas bevinden. Het brandpunt in de samenstelling van boeketten moet niet groot zijn, anders verliest de hele compositie zijn balans
  Huwelijksboeket van een bruid van pioenen
 4. Ritme is een gevoel van dynamische bloemensamenstelling, die wordt geboden door afwisselende vormen, kleuren of maten. Als je geen rekening houdt met het ritme, dan zal het bloemstuk eentonig en saai zijn
 5. Balanceren is een belangrijk detail van een boeket. Onevenwichtigheid valt meteen op, dus de bloemisten maken de composities duidelijk gekalibreerd in termen van grootte
 6. Om een ​​boeket mooi te maken, is het belangrijk om aandacht te schenken aan de harmonie. Het speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de esthetiek
 7. Kleur is een ander belangrijk detail van het bloemstuk. Dankzij warme kleuren worden de composities levendiger, terwijl de koude kleuren kalmeren. Foto's van bloemen en prachtige boeketten laten zien dat je bij het samenstellen van composities verschillende ideeën kunt realiseren.

Kies de combinatie van kleuren

Asymmetrisch boeket

Het kleurenschema moet harmonieus zijn en wordt op vier belangrijke manieren bereikt:

 1. Een combinatie van contrasterende kleuren die tegenover elkaar worden geplaatst
 2. De combinatie van vergelijkbare tinten, die zich in de compositie in de buurt bevinden
 3. Verschillende tinten van dezelfde kleur gebruiken
 4. De combinatie van kleuren uit verschillende delen van het kleurenwiel

Combinatie van bloemen in een boeket

De ideeën van boeketten op basis van contrasterende combinaties van kleuren zijn heel verschillend. De hoofdregel van deze methode is om planten van pure kleur te gebruiken: dat wil zeggen, blauwe iris combineren met een dieprode roos. Contrastcombinaties voor al hun harmonie en optimisme moeten niet te catchy zijn. De ideale compositie wordt gecreëerd door een combinatie van lichte tinten - roze met gedempt blauw, lila en paars.

Boeket van asymmetrische vorm

Als je van gereserveerde combinaties houdt, let dan op de ideeën van boeketten op basis van vergelijkbare combinaties. Naast pure kleuren kunnen nu ook tinten worden gebruikt. In het ensemble van bloemen kan één kleur overheersen, maar in tinten: met de juiste selectie zullen dergelijke bloemcomposities er harmonieus uitzien.

Boeket van gerbera's

Als u voor de opleving van kleuren bent, kies dan voor meerkleurige combinaties. De ideeën van boeketten zijn heel verschillend en u kunt zelfs vers gesneden bloemen van uw eigen perceel gebruiken.

Oproer van kleuren in een boeket van wilde bloemen

Symmetrisch rond boeket

Een boeket van de ronde vorm

Er zijn veel technieken in de bloemisterij, dus ze zien er persoonlijk en origineel uit. Vandaag is een van de meest populaire het symmetrische ronde boeket. Symmetrie is populair vanwege variaties in kleuren van verschillende lengtes, die in combinatie zorgen voor de harmonie van de compositie.

Rond boeket

Foto van een rond boeket met rozen

Een rond boeket wordt gemaakt in een spiraal:

 • de hoofdbloem wordt direct geplant, de planten op de voorgrond kantelen van links naar rechts en op de achtergrond - van rechts naar links;
 • elke volgende bloem past enigszins spiraalvormig;
 • bij het vullen van het boeket neemt de hellingshoek toe;
 • Na een set planten worden de stelen afgesneden.

Bruidsboeketten in de stijl van Biedermeier

Deze prachtige boeketten van bloemen worden vaak gemaakt voor een bruiloft voor de bruid. Je kunt het maken met rozen, anjers, iris, mini-rozen of asters. De hoofdregel is dat de buitenste en binnenste bloemen niet veel van lengte mogen verschillen, omdat de rondheid van de vorm hiervan afhangt.

Biedermeier-stijl

Boeket in Biedermeier-stijlfoto

Deze stijl in bloemisterij maakt het mogelijk om verschillende ideeën te vertalen naar de realiteit. Dit is ook een ronde compositie, maar de bloemen erin worden niet in een spiraal verzameld, maar in de vorm van een concentrische cirkel. Het schema van de compilatie is als volgt:

 1. Het werk begint met het plaatsen van de apicale bloem.
 2. Om hem heen worden in een rij andere bloemen gevouwen.
 3. De vorm van het boeket is heel anders. De piramidale compositie ontstaat ten koste van bloemen met lange stelen, afgevlakt - bloemhoofdjes vaak zonder steel.
 4. Biedermeier veronderstelt het gebruik van niet alleen bloemen, maar ook aartjes van tarwe, rogge, veren gras, asperges, varens. In een boeket moeten ze een concentrische cirkel maken.
 5. De manchet is gemaakt van papieren servet, stof, lint of kant.

Boeket in Biedermeier-techniek

Een foto van een mooi boeket bloemen in de Biedermeier-techniek laat zien dat je kleine composities van kleine bloemen kunt maken. Trouwens, zo'n compositie wordt beschouwd als een van de beste in bruiden, dus het wordt koppelaar genoemd.

Foto van Biedermeier-huwelijksboeket

Je kunt het zelf maken:

 1. We nemen mini-rozen en madeliefjes.
 2. We maken manchetten van de bladeren.
 3. Loodrecht daarop leggen we de top - van verschillende rozen en madeliefjes.
 4. Over de manchet is strikt symmetrisch, en heeft nog steeds rozen en madeliefjes. Als een resultaat krijgen we een cirkel.
 5. In de diepte tussen de resulterende rijen worden nog drie rozen en madeliefjes gestapeld.

Boeket van asymmetrische vorm

Boeketten basisideeën

De ideeën van dergelijke composities zijn heel verschillend, maar het belangrijkste is de nadruk op de asymmetrie van de vorm. Dergelijke boeketten zien er stijlvol en modern uit, vooral als ze uit exotische planten bestaan.

Samenstelling met tropische bloemen

Asymmetrische composities worden gemaakt op basis van twee methoden - volgens de regel van drie driehoeken en op een diagonale manier. Laten we elke methode afzonderlijk bekijken.

De methode van drie driehoeken

Driehoekige boeketfoto

Het schema van het boeket is als volgt:

 1. Om een ​​compositie te maken, hebt u 5 of 7 kleuren van twee variëteiten nodig.
 2. De eerste bloem - apicaal - wordt verticaal geïnstalleerd, het zal dienen als het eerste element van de compositie.
 3. Het tweede element fungeert als de basis van de rechter driehoek. De lengte van deze bloem kan anders zijn - het hangt af van de hoogte van het boeket zelf. De belangrijkste vereiste - de bloem moet verschillen van de eerste, apicaal, in de hoogte.
 4. Het tweede element wordt horizontaal aan de rechterkant geplaatst.
 5. De derde bloem is zo ingesteld dat de top op de hypotenusa van de rechthoekige driehoek valt.
 6. Het vierde element is de top van de tweede driehoek en we zullen het op de bloemen van een andere variëteit bouwen.
 7. Het vijfde element wordt horizontaal gelegd - het moet niet dezelfde lengte hebben met het tweede element van het boeket.
 8. Het zesde element staat op de regel van de vierde en vijfde regel. Als je alle punten mentaal verbindt, zal de driehoek gelijkzijdig blijken te zijn.

taping

Boeket in stijl van teiping

Deze floristische techniek is populair vanwege het gebruik van snijplanten. Het ziet er erg mooi uit met wilde bloemen die op deze manier zijn gemaakt. De essentie van de techniek is om bloemen zo lang mogelijk vers te houden, daarom worden er op basis daarvan talloze bruidsboeketten gemaakt. De essentie van de methode is als volgt:

 • gesneden in een specifieke lengte van stengels worden geplaatst in een voedingsbodem;
 • Een speciale draad wordt in de steel ingebracht en de snede zelf wordt aangevuld met een hygroscopisch materiaal met wat vloeistof;
 • De snede wordt verwerkt door een tapband, die het draadinzetstuk in de steel sluit en verdamping van vocht voorkomt.

Boeketten van ongewone vorm

De hoofdregel is dat de draadstelen niet zijn gedraaid, maar parallel zijn geplaatst. De kenmerken van de teping-techniek zijn als volgt:

 1. Het boeket zal licht en esthetisch zijn.
 2. Bloemen behouden hun frisheid voor een lange tijd.
 3. Bij het binden kun je bloemen met zware toppen gebruiken.
 4. De techniek maakt het mogelijk om krullende composities van een bepaalde vorm te maken. Daarom kunt u op deze manier zowel een huwelijkssamenstelling als een boeket bloemen "Gelukkige verjaardag" maken.

In de portwort-winkel

Boeket met portuquette

Het hoofdsymbool van een huwelijksfeest is het boeket van een bruid, en daarom moet er goed op worden gelet. Floristische composities op basis van portobuketnitsy verschillen lichtheid, compactheid, gemak. Voordelen van deze registratiemethode zijn onder andere:

 1. Een verscheidenheid aan bloemen - klein of groot, met knoppen of bloeiwijzen, veld of broeikas.
 2. Klein formaat. De basis van het boeket is licht en de bloemen kunnen in één hand worden gehouden.
 3. Duurzaamheid. Dergelijke samenstellingen behouden hun frisheid en esthetische verschijning gedurende een lange tijd.

Kijk ook: wat een freesia-bloem lijkt op Foto

Floristiek voor elke vakantie: wat te kiezen?

Moderne bloemisten zullen veel ideeën bieden voor het maken van bloemcomposities voor elk feest. Iemand kiest een compacte compositie, maar iemand heeft een groot boeket bloemen nodig. Voor Valentijnsdag worden vaak boeketten met felrode rozen gemaakt, gemaakt in de vorm van een hart. Toevoegingen worden gemaakt vanwege witte rozen, fresia's, lelies, witte anjers.

Boeket voor Valentijnsdag

En op 23 februari kun je een boeket voorbereiden. De belangrijkste vereiste is terughoudendheid. Composities voor mannen worden uitgevoerd in een driehoekige, piramidevormige vorm en in een lineaire stijl.

Op 8 maart kan een breed scala aan ideeën worden gerealiseerd bij het maken van boeketten. Meestal worden ze gevormd uit tulpen, rozen, narcissen, hyacinten of sneeuwklokjes. Mooie composities zijn gemaakt van volledig open knoppen - weelderig en sappig, en gesloten. Kleuroplossingen van planten kunnen willekeurig gekozen worden.

Bruids bruidsboeket - basisideeën

Boeketten voor de bruiloft worden gemaakt op basis van planten van lichte tinten, maar lichte streken zijn mogelijk, vooral als de bruid gaat trouwen in een jurk van een bepaalde stijl.

Loading...