Planlagt bord: egenskaper og anvendelse

Eksempel på skjevbrett

I dag, høvlet bord, og anvendelsen av disse er funnet i byggingen av de mest utbredte, har det trolig den mest ledende posisjon blant alle trelast. Å være overrasket over dette faktum er ikke verdt det. Høvlet er den mest høy kvalitet og relevante styrene i alle presentert i anleggsmarkedet naturlige trematerialer. Dette er tømmeret preget av høy økologisk renhet som muliggjør bruk i interiør, med et mulig sikkerhetsforbedring selv barnas rom.

Høvlet bord er svært praktisk materiale, som er så mye brukt, som ikke er lett å finne det området hvor det ikke blir brukt. Det er ofte mulig å dekke som elementer som vender mot veggene (innvendige eller utvendige), tak er ferdig, i konstruksjonen av gjerdet. I tillegg er det ofte brukt til å lage forskjellige dekorative elementer og jevne møbler.

Sågtømmer fra skjevbrett

Det skal bemerkes at dette materialet har et meget presentert utseende, som vedvarer lenge, selv i forhold til ofte skiftende vær. Samtidig er det ideelt for husholdning å bruke et tørrbrett, og utendørs bruk er bedre å bruke produkter med normal fuktighet.

Planert tømmer

Tørrplanet bord

Først og fremst bør det nevnes at det planlagte tørrbordet brukes mye oftere enn de planlagte produktene med normal fuktighet. Dens bruk er mulig i nesten hvilken som helst byggebransjen, snekring og til og med møblerindustrien.

Den vanligste bruken av plankt brett ble funnet i byggingen av gulv. Gulvbelegg av dette materialet er miljøvennlig, og viser fremragende styrke og varmeisolasjonsegenskaper. I tillegg er ulike innvendige elementer konstruert av det:

  • gitter;
  • panel;
  • overlappende osv.

Den utvilsomt fordelen med et tørrplanet bord er dets evne til praktisk talt ikke å endre parametrene, selv om eksponering for høy temperatur eller fuktighet noe kan deformere den. Derfor er elementene i interiøret laget av dette materialet ekstremt motstandsdyktige mot deformasjoner, sprekker eller rotting. Alle slike produkter har et effektivt utseende, og blir nesten ikke kjedelige. Det optimale fuktighetsnivået er ca. 10%.

Selvfølgelig materialet med normal luftfuktighet rimeligere, men kvaliteten på trevirke er utsatt for svinn, og produktene kan gå dårlig. Derfor er tavleplaten tørr nesten uunnværlig for møblerproduksjon (skap og myk). I tillegg er det ofte laget av:

  • vinduer og dører;
  • arbours og verandaer;
  • hagemøbler;
  • yachter og elementer av etterbehandling av skip.

Utmerket bruk av brett

Fordeler med tørt materiale

I dag produseres brett høvlede bord med en tykkelse på 2 til 5 cm og en bredde i området fra 10 til 20 cm. I denne standard lengde på 6 m slike kort. Imidlertid, i henhold til de kunde størrelses Platene kan være nesten vilkårlig. Alle slike produkter har to kanter med bearbeidet planlegging av to eller flere overflater.

Slike materialer kan produseres i flere typer:

  • med en jevn overflate, oppnås ved planlegging, men overflaten er ikke helt jevn;
  • med perfekt glatte overflater;
  • Impregnert brett, i produksjonen der det er behandling med spesielle antiseptiske legemidler.

Planete brett

Alle aktiviteter er brukt i produksjonsprosessen, med sikte på å gjøre materialkvalitetsegenskaper, som er dens fordeler. Blant disse egenskaper: maksimal styrke, holdbarhet, utmerket fleksibilitet,-oppsprekkingsmotstand, råteresistens, uten overflate hairiness, utmerket varme- og lydisolasjon, miljøvennlighet, brukbart utseende.

Produksjon av et plankt tørrbrett

Det planlagte tørrbordet produseres vanligvis i flere stadier, hvorav den første er å skaffe et konvensjonelt kantbord ved trebearbeiding. De resulterende produktene må være dimensjonert for å tilfredsstille de etablerte standarder, i henhold til hvilke materialet er valgt for videre behandling.

For produksjon av andre etasje er det nødvendig med spesialutstyr, hvor tørket brett blir tvunget til å tørke til ønsket fuktighet. Denne prosessen kan vare opptil 10 dager, avhengig av hvilken type tre som brukes og dens størrelse.

Produksjon av brett

I den tredje fasen otstrozhka produkter, etter at de er plassert i tørr beskyttet mot nedbør varehus eller hermetisk pakket. I noen tilfeller legges det til en annen, et mellomstadium, hvorimot impregnering av produkter med spesielle preparater oppstår.

Velge et flatt bord

Som alle andre materialer er det planlagte brettet delt inn i karakterer. Relativt nettopp denne type av materiale avhenger av tilstedeværelsen av harpikslommer, kvister og andre feil som bestemmer muligheten for deres bruk i forskjellige industrier. For eksempel, for skapelsen av vakre møbler er vanligvis brukt radialt fylt materiale med strukturert årlige ringer. Forresten, er materialet aldri dekket med maling, kan det bare være lakkert eller belagt med voks for å markere tekstur. Styret av første eller andre klasse kan brukes til bygging av gjerder, trapper eller andre lignende produkter.

Arbor av det planlagte brettet

Det bør tas i betraktning at prisen på dette materialet ikke bare påvirkes av karakteren. Prisen kan variere vesentlig avhengig av hvilken tre som brukes eller dens fuktighet. Vanligvis bruker produksjonen gran, furu eller linden, eik eller lønn er dyrere og mindre vanlig. Behandlede antiseptiske plater er også litt dyrere.

Hekke fra brettet

Loading...