Projekt av hus från runda stockar 2018

Hus av runda stockar

Hus som tillverkas av runda stockar kommer in i modet mot bakgrund av en allmän tendens att öka efterfrågan på miljövänliga material. Särskilt populära är bad från runda stockar, eftersom trädet alltid har varit ett traditionellt material för byggnader av detta syfte. Naturträ utstrålar inte skadliga ämnen under uppvärmning, så hälsan hos dina nära och kära kommer inte att hotas. Dessutom har detta material utmärkta egenskaper och överkomligt värde, och har också ett anmärkningsvärt utseende.

Hus av runda stockar, projekt och priser för dem är mycket mer lönsamma än alternativa alternativ, eftersom detta råmaterial inte kräver speciell hantering. Dessutom observeras också ekonomin i förbrukningen av det använda materialet.

Bygga ett hus från runda stockar

Hus av runda stockar har blivit moderna för en tid sedan tack vare de många utmärkta egenskaper som sådant trä kan skryta av. Ett stort antal projekt av liknande hus finns på vilken byggportal som helst för byggnadsbyggnad. Sådan popularitet förklaras helt enkelt för att råvaror har ett antal fördelar. Så vi föreslår att vi överväger några av dem.

Runda stockar
Runda stockar behandlas loggar på specialutrustning, i form av en cylinder, med samma diameter
Diameter av runda stockar
Den runda loggen varierar i diameter

Fördelarna med detta byggalternativ är:

 • sparar tid och pengar
 • enkel hantering av materialet;
 • yttre estetik av naturligt trä;
 • förmågan att använda några finish;
 • materialets miljösäkerhet;
 • förmågan hos en naturlig logg till termoregulering;
 • materialmotstånd mot många negativa yttre faktorer;
 • Möjligheten att bygga i komplexa områden.
Värmeledningsförmåga hos en stockar
Värmeledningsförmåga hos en logg i jämförelse med en tegel och betong
Hus av stockar
Logghuset är ekologiskt rent och perfekt för familjen
Inredning av huset från stockar
Loggarna i timmerhuset ser estetiska ut, även om de inte är färdiga

Stugbyggnader av landstyp och bad från runda stockar är i stor efterfrågan. Den senaste utvecklingen inom lågkonstruktion har gjort det möjligt att förbättra tekniken för att bygga upp en loggram med hänsyn till destruktiva faktorer. Användningen av isolerande och vända material gör det möjligt att avsevärt förlänga byggnadens livslängd. Dessutom kan moderna träblandningar skydda den från skadliga effekter av fukt, insekter och andra destruktiva faktorer. Det är ingen hemlighet att naturliga material är ganska känsliga för miljöpåverkan. Genom att tillbringa en viss summa för inköp av skyddande ämnen och beläggning av loggen kan du förbättra dess egenskaper, förlänga serviceperioden betydligt och underlätta vården.

Krympning av stockar
Observera att huset med avrundade stockar krymper
Skyddande impregnering av stockar
För att loggen ska vara längre, är det nödvändigt att förskriva det med skyddande föreningar

Uppförande av byggnader från runda stockar är möjlig i områden som omfattas av seismisk aktivitet. I områden med stora koncentrationer av vatten, där tegel eller betongplatta helt enkelt är instabilt, kommer användningen av sådant material att tillåta byggnaden att levereras utan stor ansträngning. Som du kan se finns det mer än tillräckligt många fördelar, så det är inte förvånande att en sådan logg länge har förtjänat många byggares kärlek. Om du letar efter en billig och högkvalitativ lösning för att bygga upp en byggnad, kan det här alternativet säkert kallas det optimala.

Princip för materialapplikation

Den avrundade loggen är gjord av en stråle av vissa träslag som har genomgått särskild behandling. Förutom mekanisk rengöring av ytan är den jämn. Dessa metoder gör det möjligt att uppnå ungefär samma diameter hos varje stock som gör dem till ett utmärkt råmaterial för att bygga hus, bad och andra strukturer.

Konstruktionen av runda stockar utförs i enlighet med de allmänt accepterade principerna för uppförande av träkonstruktioner. Huvuduppgiften i detta fall är en kompetent planlösning för att beräkna spänningen och stabiliteten i strukturen. Till att börja med rekommenderar vi att du skapar en noggrann ritning och noggrant tänk igenom varje steg så att du inte har oavsiktliga problem och svårigheter under arbetet. Om du är ny på den här verksamheten borde du få hjälp av professionella.

Husritning från stockar
Om du vill skapa en individuell husritning kan du beställa den i särskilda arkitektkontor

Nya projekt av byggnader från runda stockar 2018, två huvudområden: dekorativa sommarstrukturer och bostäder för året runt boende. Huvudskillnaden ligger i grundmaterialet: Konstruktionen kan monteras på en betong-tegel eller på stavar.

Betong-tegel grund
För lätta strukturer, små bad eller lusthus är det möjligt att bygga upp en betongstensten

För en bostadsstruktur som kommer att utsättas för konstant belastning skapas ett projekt på en betong-tegelkudde. En solid grund lägger upp strukturen till en viss höjd över marknivå. Det resulterande utrymmet kan användas för att utrusta en bostadsbyggare eller ett underjordiskt garage.

Bad och stugor installeras huvudsakligen på högar. Detta gör det möjligt att avsevärt minska projektkostnaden. Dessutom har detta alternativ fördelar i erektionshastigheten. Valet för installationen på stapeln påverkar inte strukturen stabilitet alls. Dessutom kommer ett sådant jobb att kunna göra till och med en nybörjare inom byggbranschen. Det viktigaste är att fylla på med nödvändiga material och verktyg, följ noga instruktionerna och rekommendationerna från professionella mästare.

Stapelstiftelse
För stugor och gångavstånd är det bättre att använda en stapelfond

Funktioner av konstruktion från runda stockar

Naturligtvis, som i annat fall, när man bygger olika typer av strukturer, bör många nyanser övervägas. För många människor är en av de avgörande faktorerna till förmån för en eller annan byggnadsmetod sin kostnad. Priserna på bastur från runda stockar består av kostnader för:

 • byggmaterial;
 • ytbehandling material;
 • isoleringsmaterial;
 • internt arbete
 • uthyrning av utrustning eller hyra av arbetarnas brigader.

Kostnaden för att bygga upp andra typer av byggnader beräknas enligt samma ordning. Huvudvillkoren för att arbeta med avrundat trä är förekomsten av tydliga beräkningar av bärande strukturer, eftersom hela stabiliteten i strukturen beror direkt på ett tankeväckande projekt, vilket tar hänsyn till alla operativa krav.

Loggen levereras i den redan bearbetade och redo för byggnadsform. Efter uppförandet av timmerhuset börjar interna isoleringsarbeten. Eftersom trädet kan försämras på grund av plötsliga temperaturförändringar och hög luftfuktighet, är detta stadium av konstruktion särskilt uppmärksam. Alla beläggningar behandlas med ett speciellt skummaterial, spåren är punkterade - vilket eliminerar risken för skador på stocken.

Termisk bildbehandling av ett timmerhus
Värmeförluster uppstår genom mellanrum mellan stockar och leder
stockar Zakonopachivanie
För att minska värmeförlusten är huset avrundet ur runda stockar, sömmen är stängda

Tänk på! Att utföra dessa arbeten är en förutsättning för en långsiktig drift av ett hus eller ett bad, så spara inte på blandningar för bearbetning.

Ett lika viktigt steg i genomförandet av projektet är införandet av kommunikation. Eftersom deras läge måste överensstämma med brandsäkerhetsreglerna och beaktas när huset tas i bruk är det nödvändigt att lägga ledningar i full överensstämmelse med planen. Dessutom bör särskild uppmärksamhet ägnas åt isoleringen.

Utforma ett kommunikationsprojekt hemma
Utarbetande av kommunikation hemma är också värt att registrera under byggfasen

Sommarstuga från runda stockar

En stuga gjord av runda stockar glädjer ögat med sin obestridda dekorativitet. Detta är ett mycket attraktivt alternativ för att bo på sommaren. Eftersom alla möbler är gjorda av stockar, är sådana hus helt enkelt mättade med atmosfären av patriarkalisk mysighet. Dessutom kommer denna lösning säkert att tycka om älskare av miljövänliga naturmaterial. Sådana hus ser vackra och mysiga ut, så de kan dekorera alla dacha-platser.

De mest populära projekten är:

 • två våningar byggnader;
 • envåningshus med vindsvåning;
 • mönster med två torn;
 • Finska hus;
 • hus med en stor veranda.
Sommar timmerhus
Ett litet hus av loggar är ett utmärkt alternativ för att ge

Olika finish gör att bostaden ger maximal komfort. På grund av materialets tillgänglighet är det inte svårt att uppnå det uppsatta målet. Som element i extra inredning kan användas:

 • ristade platbanor;
 • staplar;
 • formade kolumner;
 • öppna fönsterfönsteröppningar;
 • utskjutande delar av taket;
 • balkonger;
 • stegar;
 • dekorativa förlängningar.
Dekoration av ett hus från en stock
Med hjälp av snidade element för att dekorera huset från stockar, kan du bygga en riktig saga egendom

Efter ytterligare yttre behandling av väggarna kan du inte oroa dig för att bevara det framträdande utseendet på byggnaden. Färgmaterial, inkrustning med bituminösa leder och metallplastpaneler kan förlänga strukturen längre. Det mest intressanta är att du själv utformar den framtida bostaden, ger den det önskade utseendet och dekorera till din egen smak.

Således får du ett fantastiskt tillfälle att försöka dig själv i rollen som arkitekt, inredningsarkitekt och till och med byggare. Missa inte chansen att visa din individualitet och förverkliga alla dina idéer.

Arbor från stockar
Med hjälp av avrundade stockar är det möjligt att enkelt bygga en trädborrning

Runda stockar är också bra för att om du vill kan du enkelt slutföra någon del av strukturen, till exempel ett sommarkök eller en raffinerad veranda. Huvudskälet till att göra sådana förändringar är en önskan att uppnå en balans mellan alla delar av strukturen.

lägg till logghuset
Till huset från en logg är det alltid möjligt att göra en bilaga

Bad från runda stockar

Varje sant kännare av hälsofrämjande vattenförfaranden drömmar om att komma in i ett bra träbad. En bastu av runda stockar, vars kostnad är mycket demokratisk, kan förverkliga denna dröm. Fördelen med den här konstruktionen är den snabba installationen, tillförlitligheten och miljövänligheten hos de använda materialen.

Bad från runda stockar
Round loggar - det mest populära materialet för att bygga ett bad

Du kan beställa ett badprojekt på en plats som är avsedd för träskonstruktion. Så att du inte behöver pussla över vilka slutmaterial som ska väljas, kommer alla nödvändiga beräkningar att göras av specialister.

Bad av runda stockar har följande egenskaper:

 • materialets låga värmeledningsförmåga
 • säkerhet;
 • estetisk överklagande
 • hållbarhet.

Alla material och komponenter som behövs för att bygga ett bad kan beställas via Internet. Samtidigt kommer kostnaderna för leverans inte att väsentligt påverka hela projektets budget. Byggd på högar eller tegelstenar är byggnader från avrundade stockar inte rädda för översvämningar, jordbävningar, jordbävning.

Projekt av ett bad från en stockar
Projekt av ett bad från en stockar

Att bygga ditt eget ångbad kräver inte en stor mark. Detta är en annan viktig fördel. Dessutom är utformningen av tillstånd för byggande av hus nära huset, som badet tillhör, traditionellt mindre tid än tillståndet att bygga ett hus.

Hem för permanent bostad: projektalternativ

Hus av stockar
Logghuset är perfekt för vinterliv

Olika projekt från runda stockar förvånar fantasi. Någon av dem förtjänar en separat beskrivning. Förutom de här strukturernas dekorativa utseende finns det en annan viktig fördel: materialet som används gör att du snabbt kan göra justeringar och om du vill expandera originalområdet.

Hus för att leva av runda stockar
Hus av loggar kan göras av vilken storlek som helst

Den viktigaste aspekten i planeringen av lokaler är redovisning av deras avsedda syfte. Det första våningsprojektet bör innehålla:

 • kök
 • rymliga hallar;
 • affärsrum;
 • verkstäder;
 • verandor;
 • idrottshallar;
 • vardagsrum;
 • terrass.

Var uppmärksam! Vart och ett av dessa rum utsätts kontinuerligt för höga belastningar, men på grund av ett stabilt ställe på stiftelsen fördelas trycket jämnt fördelat. De grundläggande bärande strukturerna kräver inte extra kostnader för att öka styrkan.

Projekt av hus från stockar
Utnämning av lokaler i huset är bättre planerad i projektfasen

På andra våningen rekommenderas att placera:

 • barnrum;
 • rum;
 • sovrum
 • badrum;
 • personliga skåp;
 • verandor.

Eftersom utsikten från fönstret kommer att bli en extra retribution för de arbeten som investerats i byggandet av huset, kommer stora fönsteröppningar att göra det möjligt att vända något rum på andra våningen till ett utmärkt ställe för vila.

Kostnad för material, kostnad del

Fördelen med huset från avrundade stockar är den låga kostnaden för projektet, på grund av att kostnaderna för komponentkomponenterna nästan helt elimineras. Väggar uppförs snabbt av stockar, partitioner är gjorda av gipsskivor. Ytterligare konsumtion av sågat trä kräver endast bärande inre strukturer.

Gipsskiva partition
Strukturen av gipsskivans partition

Tillhörande kostnader är för inköp av isoleringsmaterial, olika skum. Den dyraste delen förblir grunden för strukturen, men priset är en storleksordning lägre än kostnaden för grunden för ett hus av platta, eftersom konstruktionen i sig är mycket lättare.

Priset på ett bad från stockar är cirka 105 tusen rubel per kvadratmeter. Husområde på 8x8 meter i två våningar kostar i genomsnitt 680 tusen rubel per kvadratmeter. Resterande priser kan variera beroende på kundens krav på byggandet av huset.

Sammanfattning

Om du vill bygga dina drömhus med egna händer, kommer moderna husdesigner av rundade loggar att hjälpa dig att förverkliga alla dina idéer. Detta material är starkt, miljövänligt, hållbart och vackert. Dessutom kan du när som helst kunna göra justeringar i designen, expandera området eller ändra strukturen något. Även en nybörjare kan klara av arbetet. Det viktigaste är att följa den utvecklade planen och välja rätt byggmaterial. Lycka till!

Bildgalleri:

Loading...