Marmor plattor

Lyxiga marmorgolv

Som byggnadsmaterial har marmor använts sedan mycket långa tider, men på grund av sina exceptionella kvaliteter var den mycket efterfrågan och skiljer sig bland de olika moderna materialen. Omfattningen av dess tillämpning i utförandet av bygg- eller reparationsarbetet är utbredd. I lokalerna används den för att avsluta väggar och golv, och på gatan för bildning av spår eller dekoration av fasader.

Efterbehandling med marmorplattor

Tegelstenar av marmor, i sin struktur liknar natursten och motsvarar alla kvaliteter som är inneboende i den. Inför marmorplattorna på ytorna ger rummet eller bygger en speciell stil av lyx och respekt.

Varianter av marmor

Marmorplattor för klädsel är gjorda av natursten. Varje marmorplatta är ett fragment huggt av en bit av natursten. Hitta helt identiska produkter är omöjliga, var och en har sitt eget unika mönster på grund av strukturen hos inre ådror.
I färg är naturlig marmor uppdelad i vit, grå och mångfärgad, var och en har speciella fysiska egenskaper. Tegel av vit marmor, har ett lyxigt utseende, men det används för platser av liten patency, eftersom den är mest utsatt för fysisk stress. Vita marmorplattor är tillverkade med en speciell skyddande beläggning, vilket ökar prestanda.

Utsökta vita marmorplattor

Marmorns grå färg garanterar närvaron av föroreningar i kompositionen, färgens mättnad beror på deras mängd. Grå marmorplattor är de mest slitstarka och slitstarka, så det kan användas även på offentliga platser.

Nyanser av grå pålitliga marmorplattor

Färgmarmor kan ha en mängd nyanser, så att du kan skapa komplexa och originella ornament. Mångfärgade marmorplattor har en genomsnittlig grad av styrka, och det har perfekt visat sig på golv och väggar, i hus och på gatan.

Typer av färgade marmorplattor

Marmor kakel - fördelarna och nackdelarna

Huvudkraven för golvbeläggning är dålig nötning, ingen rädsla för mekanisk skada, förmågan att motstå allvarliga belastningar och attraktivt utseende. Alla dessa egenskaper har marmorplattor, naturligt och miljövänligt material. På vilken yta som helst på huset skapar den en rik och pålitlig dekoration som effektivt belyser interiörets pompositet.
Förutom det vackra utseendet kan den främsta fördelen kallas utmärkt prestanda: hållbarhet och styrka, vilket ger en trådlik struktur av en sten med hög densitet. Marmorplattor bibehåller sitt ursprungliga utseende i många år, motståndskraftiga kraftiga belastningar.

Vackra, slitstarka och hållbara marmorplattor

Materialet är lätt att rengöra, läcker inte och absorberar inte vatten, så det kan tåla all översvämning. Den har bra ljud- och elisoleringsegenskaper, är resistent mot vibrationer och brinner inte ut under påverkan av solljus.
När man vetter mot husen, från utsidan, skapar marmorplattan en utsökt dekoration av fasaden. Den fungerar som en extra värmeisolator och skyddar väggarna på ett tillförlitligt sätt från förstörelse, under påverkan av nederbörd och förändringar i atmosfäriska temperaturer.
Även sådana högkvalitativa ytmaterial som marmorplattor har ett antal nackdelar. Den är gjord av natursten, så varje platta har mycket vikt, det komplicerar det väsentliga läggningsarbetet, särskilt om det finns en önskan att göra det själv.

Golvkvalitet av golv med marmorplattor

Marmorgolvet har en hög värmeledningsförmåga, så dess yta är alltid kallt och glasögon eller keramik som faller på golvet kommer säkert att brytas. Vid val av efterbehandlingsmetod är en stor nackdel det höga priset på marmorplattor, men man bör komma ihåg att beläggningens kvalitet och varaktigheten av driften kommer att betala för dessa kostnader.

Typer av marmorplattor

Metoden att tillverka plattor och behandla ytan av en sten delar upp produkterna i blanka och glidande ytor. Kakel med en blank, nästan spegelaktig yta reflekterar perfekt ljus, men den släta ytan är för höjd, speciellt när fukt kommer in, så det används främst för dekoration.

Glansig yta av marmor

Kakel med en slitstark eller matt yta motverkar gnidning. Den polerade fronten har en genomsnittlig glansnivå som passar perfekt in i interiören och passar alla ytor.

Marmorplattor med slitstark yta

Metoden för stenbearbetning påverkar valet av den optimala platsen för dess tillämpning. För golv, speciellt i rum med hög luftfuktighet, av säkerhetsskäl rekommenderas att använda glidande typer av plattor. Den glansiga ytan på produkterna ser bra ut på väggarna och när man skapar dekorativa fragment.
Kakel av olika former, storlekar och tjocklekar är producerade, vilket gör det möjligt att dekorera ytor konstnärligt, skapa marmor invecklade mönster och ornament. För att lägga plattorna behöver du specialverktyg och en noggrant förberedd bas, där kvaliteten på den framtida beläggningen beror.

Invecklade mönster av marmorplattor

Litoceramics är en kakel med ett ytskikt av marmor, ca 3 mm tjock, på en keramisk eller aluminiumbas. Utseende och styrka hos sådana produkter är inte sämre än monolitiska marmorplattor, men har ett betydligt lågt pris. Som exklusiva produkter producerar speciella typer av plattor, med en specifik ytbehandling och ritas på en bild. Det används för att skapa ovanliga mönster i rymliga rum, med en golvyta som inte är täckt med möbler.

Marmor mönster på golvet

Baserat på keramik tillverkas en kakel, där fin marmorflis eller damm används som fyllmedel. Denna marmorplatta används för att dekorera ytor både inomhus och utomhus.

Kakel från marmorflis

Dess styrka och hållbarhet är sämre än monolitiska produkter, bevarar alla andra positiva egenskaper och har ett överkomligt pris.
Video om typerna av marmorplattor och dess skönhet i inredningen:

Kombinationen av skönhet och kvalitet gör marmorplattan ett mångsidigt material som används för att lägga på olika ytor, vilket ger en hållbar, slitstark finish och en elegant designstil.

Loading...