3d-plattor – tredimensionella mönster i inredningen

Orchids 3d

Idag på byggmaterialmarknaden blir 3D-plattor alltmer populära. Detta moderna och exklusiva material kan användas för inredning av nästan alla lokaler. En sådan beläggning ser bra ut på väggarna och deras element, kolonner, tunnland, eldstäder, med hjälp är fasaderna utmärkt färdiga. Speciellt är dessa dynamiska och voluminösa lösningar lämpliga för personer som föredrar ny teknik.
Olika 3D-bildformat som ska placeras på taket, kan väggar eller golv glädja oss med en fantastisk imitation av himmelsk blå, oändlighet fält eller sol skogen och 3d layout av kakel i badrummet kommer att ge ägaren en känsla av att vara i havet djup.

Badrum 3d

Förutom att den ovanliga texturerad ytbeläggning maskera ojämnheter på väggar och tak, dölja ful kommunikation och gömma sig från ögonen på en mycket mer. Huvudkvaliteten, som lockar till denna typ av design av lokaler, är att tillhandahålla en helt ny uppfattning om rymden. Det ger rätt att tryggt hävda att användningen av 3D texture kakel är en revolutionerande lösning som kommer att ge nya möjligheter i utformningen av klassiska och nyskapande inredning.

Vad är 3D-kakel

Denna innovativa efterbehandling material har effekten av 3D-grafik är baserad på en mikrolins-teknik, som uttrycks på en unik uppsättning av kakel material med karbonfilm. Det är denna kombination som gör det möjligt att uppnå bildandet av en 3D-bildseffekt. Den resulterande ytan är mycket hållbar och har viss elasticitet. Dessutom finns det en viss flytande substans inuti den. Vätskekomponenten innehåller en uppsättning färgämnen, som kan vara både mångfärgade och monofoniska.

Strukturellt 3D-plattor består av flera lager av polykarbonatmaterial:

 • en bas;
 • avskrivning;
 • retro-reflektorn;
 • en super transparent plast "lins";
 • stötsäker slitstark skikt.

Vätskekomponent i form av en gelförening belägen inuti skyddskikten.
Det bör noteras att flera super starka extra lager och en speciell skyddande förening gör det möjligt att framgångsrikt motstå smuts och hög noggrann belastning. I detta fall tillverkas vanligtvis genom att utföra ett testtest av varje enhet för styrka, där en kvadratmeter av ytan upplever ett tryck på cirka 500 kg.

3d vägg

Inuti en sådan kakel flyttas ett färgat gel fyllmedel, vilket tenderar att vara det område med minst tryck (kompensationsmetod). Även en liten depression leder till en extremt attraktiv effekt på grund av utseendet av en illusion av tredimensionellitet. Emellertid, även när en relativt stark pressning 3d kakel inte förstörs, bristningar och sprickor bildas inte på dess yta, och följaktligen sker ingen läckage och en vätskekomponent. Komplett täthet säkerställer användningen av material med mycket hög hållfasthet.

Badrumsvägg 3d

Riktigt lagd 3D-kakel kan bilda rasterbilder, abstrakta fläckar eller vanliga geometriska former. Samtidigt tillåter speciell teknik och designfunktioner att beundra mönstret från vilken synvinkel som helst. "Living cover" kan inte bara täcka hela golvet eller väggarna, utan också bilda partiella insatser i ytorna trimmade med konventionell keramik.

Fördelar och nackdelar med materialet

Varianter av inredning, som kan återuppliva 3D-plattor, många, dock, stor estetik är inte den enda kvaliteten på detta tredimensionella material. Huvudprestandegenskaperna hos den här plattan, som utmärker sig för det bättre, är:

 1. Det högsta motståndet mot olika mekaniska skador. Yta volymetriska kakel helt enkelt omöjligt att repa, och hon var i stånd att motstå mycket höga belastningar (minst 200 kg per kvadratcentimeter).
 2. Lång livslängd. Enligt experter kan 3D-plattor vara i minst 30 år.
 3. Hög motståndskraft mot kemiska attacker i olika aggressiva miljöer.
 4.  Hygienisk och hypoallergenisk. På kakan är det absolut omöjligt att utveckla svampar och andra mikroorganismer.
 5. Allergilidare kan använda detta material helt utan rädsla.
 6. Ger utmärkt vattentätning.
 7. Plattans yta har anti-glidegenskaper. Dessutom är det en avskrivningseffekt, när det rör sig genom en sådan kakel, verkar det vara en mjuk beläggning.
 8. Exponering för ultraviolett strålning resulterar i blekning av beläggningen inte tidigare än i 5-8 år.

Volymetrisk golv

Dessutom är bulkplattor mycket mångsidiga och kan användas för utformning av alla ytor av lokaler för olika ändamål. Samtidigt erbjuds kakel till försäljning med ett stort urval av färger, vilket gör att det passar in i alla interiörer.

Men, som förmodligen och något annat material, har volymetrisk kakel vissa nackdelar, vilket begränsar dess användning. Sådana brister är emellertid inte tillräckligt, de kan hänföras till möjligheten att använda den uteslutande för interna verk. Vissa olägenheter orsakas också av omöjligheten av mekanisk förändring av en konfiguration av plattor, så de kan inte skäras eller böjas. Tja och vissa begränsningar ställer kravet på att lämna fri kring sjuttio procent av ytan med en enhetlig hög belastning.

Kakel med snäckskal

Och det finns naturligtvis några krav på installation. De är ganska enkla, men de kräver strikt utförande. Bulkbeläggningen kan enkelt monteras på en solid, torr, slät och perfekt slät bas. I princip är inget komplicerat.

Loading...