Spanplafonds (foto en recensies)

Spanplafonds (foto en recensies)

Elke dag worden spanplafonds populairder, omdat ze goedkoop, mooi en zeer comfortabel zijn. Laten we kijken naar spanplafonds in termen van ontwerp, een blog over interieurontwerp zal u hierbij helpen.

Laten we het overduidelijke niet vergeten: gekleurde spanplafonds ontvangen veel negatieve recensies, dus in dit artikel organiseren we een debriefing en houden we rekening met veel foto's van spanplafonds.

Het grootste probleem van spanplafonds is dat de kleur zich altijd onvoorspelbaar gedraagt ​​in het interieur. Dat wil zeggen, na het installeren van een gekleurd spanplafond, wordt het een donkere vlek, opknoping, visueel en psychologisch verpletterend. En nog een discrepantie: mensen kiezen de kleur van het plafond voor een van de basiskleuren van het interieur en uiteindelijk krijgen ze een geheel andere kleur die helemaal niet bij ze past.

De moeilijkste optie is wanneer beide feiten plaatsvinden, zoals je op de onderstaande foto kunt zien.

Spanplafonds (foto en recensies)

In deze kamer werd het spanplafond gekozen voor een meubel - een baksteenkleur, maar uiteindelijk bleek het, ten eerste, cranberry, en ten tweede erg donker.

Laten we beide problemen eens nader bekijken. Heel vaak ontstaan ​​ze met spanningsdunne plafonds. Op de onderstaande foto ziet u het glanzende spanplafond, dat is geselecteerd in een van de hoofdkleuren van het interieur: lichtblauw.

Spanplafonds (foto en recensies)

Een deel van het plafond, perzik muren, donkerblauw meubilair en lichtblauwe lambrequins en gordijnen. Het lijkt erop dat het plafond van lichtblauw in zo'n interieur moet passen. Maar kijk, wat voor soort interieur er uiteindelijk uitkwam, bleek donker. Vanuit het raam komt de dagkleur, alle lampen zijn aan en ondanks dat is de kamer donker geworden. Waarom gebeurt dit?

Ten eerste zal elke kleur op het plafond een andere lichtheid hebben. Nabij de lichtbron zal het plafond er altijd lichter uitzien, hoe verder van het venster, hoe donkerder. In een minimale hoeveelheid wordt dit effect uitgedrukt in een matwit gematteerd plafond, maximaal aan het plafond met een gekleurd glanzend oppervlak. Hoe sterker de glans, hoe sterker het effect zal zijn.

Ten tweede reflecteert het glanzende plafond zowel de vloer als de muren en deze kleurreflecties verstoren de kleur van het uitgerekte plafond en verdoezelen het.

Dientengevolge krijgen we een dubbel verduisterend effect - in alle verlichte gebieden, natuurlijke black-out en verdere black-out van reflecterende gekleurde muren, meubels, vloeren. De originele kleur van het spanplafond is zeer vervormd.

Op de onderstaande foto ziet u het uitstekende idee van het slaapkamerontwerp. Roze + perzik + goud - een goede combinatie. Maar nogmaals dit effect van sterke blackout - daglicht uit ramen, alle verlichtingslampen zijn inbegrepen en in plaats van een gestructureerd interieur blijkt het donkere perzikpap te zijn. Aanvankelijk gekozen in de kleur van de muren begon het perzikplafond donkerder te lijken vanwege het feit dat het de muren en het bed weerspiegelt.

Spanplafonds (foto en recensies)

Op de hierna gepresenteerde foto een vergelijkbare situatie. Het gekleurde glanzende plafond is gekozen in de kleur van de gordijnen, maar in plaats van een aangename pastelkleur voor de ogen, kregen we een onuitgesproken en zwaar. Lampen van muren besparen niet, omdat de felgele kleur van de lampen wordt weerspiegeld in de glans en zorgt voor een nog groter contrast en verstoort zelfs de oorspronkelijke kleur van het spanplafond.

Spanplafonds (foto en recensies)

Deze foto van het spanplafond is opmerkelijk omdat het onmiddellijk duidelijk maakt hoeveel het gekleurde plafond het volume van de kamer verbergt.

Als u het kleurenplafond vervangt door een wit plafond (zoals op de onderstaande foto), voelen we meteen het verschil. In deze situatie wordt alleen het plafond lichter, maar wordt de hele kamer lichter, dit is een van de wetten van perceptie.

Spanplafonds (foto en recensies)

Als u een kleine ruimte (maximaal 24 m) heeft, zal het kleurenplafond altijd een risicovolle oplossing zijn, en dus de stretch glanzend - zonder opties een aanzienlijke ruimtebesparing. Het is om deze reden dat er zoveel negatieve beoordelingen zijn over stralend glanzende gekleurde plafonds.

Wat kan gedaan worden?

Glanzende gekleurde plafonds zijn gecontra-indiceerd in kleine kamers met een laag plafond. De meeste experimenten met een kleurenplafond zijn mislukt, beoordelingen van dergelijke interieurs zijn het meest triest.

Welk kleurrekplafond kies je voor dergelijke kamers? Natuurlijk, het gebruikelijke witte plafond. De volgende vraag, die vanzelfsprekend ontstaat: mat of glanzend plafond om uit te kiezen?
De mening dat het glanzende plafond visueel de ruimte vergroot, heeft redenen. Op de onderstaande foto is een kamer met een mat plafond, de volgende foto is met glans. Inderdaad, het glanzende plafond maakt een grotere kamer.

Spanplafonds (foto en recensies)

Spanplafonds (foto en recensies)

Maar deze regel is alleen geldig als het interieur licht is. Als u een donkere vloer heeft, is het meubilair donker en zijn de muren verzadigd - dit alles wordt weerspiegeld in de glans en het hele interieur ziet er donkerder uit. En de donkerste kamers zien er altijd intiemer uit.

Dus, als de hoofdkleuren in uw interieur helder zijn, kunt u veilig een glanzend plafond kiezen. Als ten minste één basiskleur van het interieur (meubilair, vloer, muren) donker is, is het beter om een ​​mat plafond te kiezen.

Uitgerekt glanzend gekleurd plafond: goede voorbeelden

Zoek een succesvol voorbeeld van een glanzend spanplafond in kleur was moeilijk.Op de onderstaande foto ziet u het enige succesvolle voorbeeld van een spanplafond in een kleine kamer.
Dit is een enorm vensterformaat, witte kleur van muren en vloeren, hoog plafond (niet minder dan 3 m). Maar in een standaard stadsappartement zijn zulke grote ramen een zeldzaamheid.

Spanplafonds (foto en recensies)

Dus hoe opvallender de kleur van het plafond, hoe meer licht het moet zijn in uw interieur.

Kunnen plafonds van twee niveaus een uitweg worden? Als het grootste deel van het plafond wit blijft, maar slechts een klein deel van de kleur, in dit geval - ja.

Spanplafonds (foto en recensies)

Maar onthoud in ieder geval dat een dergelijk plafond nog steeds als lager wordt ervaren.
Opgemerkt moet worden dat de foto werd genomen niet uit de hoogte van de menselijke groei - om het plafond hoger te lijken, de fotograaf hurkte bijna naar de achterkant van de bank.

Loading...