Projecten van huizen uit ronde stammen 2018

Huis gemaakt van ronde stammen

Huizen gemaakt van rond hout komen in zwang tegen de achtergrond van een algemene tendens om de vraag naar milieuvriendelijke materialen te vergroten. Vooral populair zijn baden uit ronde stammen, omdat de boom altijd een traditioneel materiaal is geweest voor gebouwen van dit doel. Natuurlijk hout straalt geen schadelijke stoffen uit tijdens het verwarmen, dus de gezondheid van uw dierbaren zal niet worden bedreigd. Bovendien heeft dit materiaal uitstekende eigenschappen en betaalbare waarde en heeft het ook een opmerkelijke uitstraling.

Huizen gemaakt van ronde stammen, projecten en prijzen zijn veel winstgevender dan alternatieve opties, omdat deze grondstof geen speciale handlingvaardigheden vereist. Bovendien wordt ook de economie waargenomen in het verbruik van het gebruikte materiaal.

Een huis bouwen uit ronde boomstammen

Huizen gemaakt van rond hout zijn al een tijdje in de mode dankzij de vele uitstekende eigenschappen waar dergelijk hout op kan bogen. Een groot aantal projecten van vergelijkbare huizen is te vinden op elk bouwportaal dat is gewijd aan het bouwen van gebouwen. Dergelijke populariteit wordt eenvoudigweg verklaard omdat grondstoffen een aantal voordelen hebben. We raden u daarom aan er enkele te overwegen.

Ronde logboeken
Ronde stammen zijn behandelde houtblokken op speciale apparatuur, in de vorm van een cilinder, met dezelfde diameter
Diameters van ronde logs
De ronde stam varieert in diameter

De voordelen van deze constructieoptie zijn:

 • tijd en geld besparen;
 • gebruiksgemak van het materiaal;
 • externe esthetiek van natuurlijk hout;
 • de mogelijkheid om afwerkingen te gebruiken;
 • milieuveiligheid van het materiaal;
 • het vermogen van een natuurlijke log om thermoregulatie;
 • materiële weerstand tegen veel negatieve externe factoren;
 • de mogelijkheid om in complexe gebieden te bouwen.
Thermische geleidbaarheid van een log
Thermische geleidbaarheid van een stamhout in vergelijking met een baksteen en beton
Huis van boomstammen
Het blokhut is ecologisch schoon en perfect geschikt voor het gezinsleven
Interieur van het huis van logs
Log wanden van het blokhut oogt esthetisch, zelfs zonder afwerking

Cottage gebouwen van het land type en baden van ronde boomstammen zijn in de grote vraag. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laagbouw hebben het mogelijk gemaakt om de technologie voor het opzetten van een logframe te verbeteren, rekening houdend met destructieve factoren. Het gebruik van isolerende en tegenoverliggende materialen maakt het dus mogelijk om de levensduur van het gebouw aanzienlijk te verlengen. Bovendien kunnen moderne houtverwerkingsmengsels het beschermen tegen de schadelijke effecten van vocht, insecten en andere destructieve factoren. Het is geen geheim dat natuurlijke materialen vrij gevoelig zijn voor de effecten van de omgeving. Door een bepaald bedrag te besteden aan de aanschaf van beschermende stoffen en het logboek te coaten, kunt u de kenmerken ervan verbeteren, de serviceperiode aanzienlijk verlengen en de zorg vergemakkelijken.

Krimp van logboeken
Houd er rekening mee dat het huis met ronde boomstronken krimpt
Beschermende impregnatie van stammen
Om het logboek langer te laten duren, is het noodzakelijk om het met beschermende stoffen voor te schrijven

Het plaatsen van gebouwen uit ronde boomstronken is mogelijk in gebieden die onderhevig zijn aan seismische activiteit. In gebieden met grote waterconcentraties, waar metselwerk of een betonnen plaat eenvoudig onstabiel zal zijn, zal het gebruik van dergelijk materiaal het mogelijk maken om het gebouw zonder veel moeite te leveren. Zoals u kunt zien, zijn er meer dan genoeg voordelen, dus het is niet verwonderlijk dat zo'n logboek al lang de liefde van vele bouwers verdient. Als u op zoek bent naar een goedkope en hoogwaardige oplossing voor het bouwen van een gebouw, dan kan deze optie gerust de optimale worden genoemd.

Principe van materiële toepassing

Het ronde houtblok is gemaakt van een balk van bepaalde houtsoorten die een speciale behandeling heeft ondergaan. Naast mechanische reiniging van het oppervlak, wordt het waterpas gezet. Deze methoden maken het mogelijk om ongeveer dezelfde diameter van elke stam te bereiken, waardoor ze een uitstekende grondstof zijn voor het bouwen van huizen, baden en andere bouwwerken.

De constructie van ronde stammen wordt uitgevoerd in overeenstemming met de algemeen aanvaarde principes van het bouwen van houten constructies. De hoofdtaak in dit geval is een bekwame plattegrond voor het berekenen van de spanning en stabiliteit van de constructie. Om te beginnen raden we aan dat u een nauwkeurige tekening maakt en elke stap zorgvuldig doordenkt, zodat u tijdens het werk geen onverwachte problemen en problemen ondervindt. Als u nieuw bent in deze branche, dient u de hulp in te roepen van professionals.

Huistekening van logboeken
Als u een individuele huistekening wilt maken, kunt u deze bestellen in speciale architectenbureaus

Nieuwe projecten van gebouwen uit ronde boomstammen in 2018, twee hoofdgebieden: decoratieve zomerconstructies en woningen voor het hele jaar door wonen. Het grootste verschil zit in het funderingsmateriaal: de constructie kan op een kussen van beton of op palen worden geplaatst.

Betonnen fundering
Voor lichte structuren, kleine baden of tuinhuisjes, is het mogelijk om een ​​betonnen fundering op te richten

Voor een residentiële structuur die constant belast wordt, wordt een project gecreëerd op een kussen van betonstenen. Een solide basis verhoogt de structuur tot een bepaalde hoogte boven het maaiveld. De resulterende ruimte kan worden gebruikt om een ​​woonkelder of een ondergrondse garage uit te rusten.

Baden en huisjes worden voornamelijk op palen geïnstalleerd. Hiermee kunt u de kosten van het project aanzienlijk verlagen. Bovendien heeft deze optie voordelen voor de snelheid van montage. De keuze voor de installatie op de stapel heeft geen enkele invloed op de stabiliteit van de constructie. Bovendien zal zo'n baan zelfs een beginner in de bouwsector kunnen doen. Het belangrijkste is om de benodigde materialen en gereedschappen in te slaan, volg zorgvuldig de instructies en aanbevelingen van professionele meesters.

Stapel stichting
Voor huisjes en een loopterrein is het beter om een ​​paalfundering te gebruiken

Kenmerken van de constructie van ronde logs

Uiteraard moet, net als in elk ander geval, bij het bouwen van verschillende soorten structuren, veel nuances worden overwogen. Voor veel mensen zijn de kosten een van de doorslaggevende factoren voor een of andere manier van constructie. Prijzen voor sauna's uit ronde stammen zijn samengesteld uit kosten voor:

 • bouwmaterialen;
 • afwerkingsmaterialen;
 • isolatiemateriaal;
 • intern werk;
 • de verhuur van uitrusting of het inhuren van arbeidersbrigades.

De kosten van het bouwen van andere soorten gebouwen worden berekend volgens hetzelfde schema. De belangrijkste voorwaarde voor het werken met rondhout is de aanwezigheid van duidelijke berekeningen van dragende structuren, omdat de volledige stabiliteit van de constructie rechtstreeks afhangt van een doordacht project dat rekening houdt met alle operationele vereisten.

Het logboek wordt geleverd in het reeds verwerkte en klaar voor bouwvorm. Na de bouw van het blokhuis beginnen de interne isolatiewerken. Omdat de boom kan verslechteren als gevolg van plotselinge temperatuurveranderingen en hoge vochtigheid, krijgt deze bouwfase speciale aandacht. Alle coatings worden behandeld met een speciaal schuimmateriaal, de gleuven worden geperforeerd - waardoor de mogelijkheid van schade aan de stam wordt geëlimineerd.

Thermisch beeldonderzoek van een blokhut
Warmteverliezen treden op door openingen tussen boomstammen en bij gewrichten
logs Zakonopachivanie
Om het warmteverlies te verminderen, is het huis afgerond in ronde boomstammen, de naden zijn gesloten

Houd in gedachten! Het uitvoeren van deze werken is een voorwaarde voor de langdurige werking van een huis of een bad, dus bespaar niet op mengsels voor verwerking.

Een even belangrijke stap in de uitvoering van het project is de introductie van communicatie. Aangezien hun locatie moet voldoen aan de brandveiligheidsregels en in acht zal worden genomen bij het in gebruik nemen van het huis, is het noodzakelijk om leidingen te leggen die volledig in overeenstemming zijn met het plan. Bovendien moet speciale aandacht worden besteed aan hun isolatie.

Thuis een communicatieproject ontwerpen
Het opstellen van de communicatie thuis is ook de moeite waard om te registreren tijdens de bouwfase

Zomerhuisje uit ronde boomstammen

Een huisje gemaakt van rond hout, dat oogt met zijn ongedwongen decorativiteit. Dit is een zeer aantrekkelijke optie om in de zomer te leven. Omdat alle meubels zijn gemaakt van boomstammen, zijn dergelijke huizen gewoon doordrenkt met de sfeer van patriarchale gezelligheid. Bovendien zal deze oplossing zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van milieuvriendelijke, natuurlijke materialen. Zulke huizen zien er mooi en gezellig uit, zodat ze elke dacha-site kunnen versieren.

De meest populaire projecten zijn:

 • gebouwen met twee verdiepingen;
 • gelijkvloerse huizen met een zolder;
 • ontwerpen met twee torentjes;
 • Finse huizen;
 • huizen met een brede veranda.
Zomer blokhut
Een klein huis gemaakt van boomstammen is een uitstekende optie om te geven

Verschillende afwerkingen zorgen ervoor dat de woning voor maximaal comfort zorgt. Vanwege de beschikbaarheid van het materiaal, is het niet moeilijk om het gestelde doel te bereiken. Als elementen van extra decor kunnen worden gebruikt:

 • gesneden platbands;
 • bars;
 • gevormde kolommen;
 • opengewerkte raamopeningen;
 • uitstekende delen van het dak;
 • balkons;
 • ladders;
 • decoratieve uitbreidingen.
Decoratie van een huis uit een logboek
Met behulp van uitgehouwen elementen om het huis te versieren van boomstammen, kunt u een echt sprookjesachtig landgoed bouwen

Na een extra externe behandeling van de muren, kunt u zich geen zorgen maken over het behoud van de toonbare uitstraling van het gebouw. Lakwerk, aanzetting met bitumineuze voegen en metalen kunststof panelen kunnen de levensduur van de constructie aanzienlijk verlengen. Het meest interessante is dat je zelf de toekomstige woning ontwerpt, het de gewenste uitstraling geeft en naar eigen smaak inricht.

Zo krijg je een geweldige kans om jezelf uit te proberen in de rol van architect, interieurontwerper en zelfs bouwer. Mis niet de kans om uw individualiteit te tonen en al uw ideeën te realiseren.

Prieel van logs
Met behulp van afgeronde stammen is het mogelijk om een ​​prieel eenvoudig en snel te bouwen

Ronde boomstammen zijn ook goed, want als u wilt, kunt u eenvoudig elk deel van de structuur voltooien, bijvoorbeeld een zomerkeuken of een verfijnde veranda. De belangrijkste reden om dergelijke veranderingen aan te brengen, is de wens om een ​​balans te vinden tussen alle elementen van de structuur.

toevoegen aan het huis van logs
Om het huis uit een log is het altijd mogelijk om een ​​bijlage te maken

Bad uit ronde stammen

Elke echte kenner van gezondheidsverbeterende waterprocedures droomt ervan in een goed houten bad te stappen. Een sauna gemaakt van rond hout, waarvan de kosten zeer democratisch zijn, is in staat om deze droom te realiseren. Het voordeel van dit ontwerp is de snelle installatie, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid van de gebruikte materialen.

Bad uit ronde stammen
Ronde stammen - het populairste materiaal voor het bouwen van een bad

U kunt een badproject bestellen op elke site die is bedoeld voor de constructie van hout. Zodat u niet hoeft te puzzelen over welke afwerkingsmaterialen u moet kiezen, alle noodzakelijke berekeningen worden gemaakt door specialisten.

Baden gemaakt van rond hout hebben de volgende eigenschappen:

 • lage thermische geleidbaarheid van het materiaal;
 • veiligheid;
 • esthetische aantrekkingskracht;
 • duurzaamheid.

Alle materialen en componenten die nodig zijn voor de bouw van een bad kunnen worden besteld via internet. Tegelijkertijd zullen de kosten van bezorging het totale budget van het project niet significant beïnvloeden. Geïnstalleerd op palen of stenen palen, zijn gebouwen uit afgeronde stammen niet bang voor overstromingen, aardbevingen, bodemdaling.

Project van een bad uit een logboek
Project van een bad uit een logboek

Om een ​​eigen stoomcabine te bouwen is geen groot stuk grond nodig. Dit is een ander belangrijk voordeel. Bovendien kost het ontwerpen van vergunningen voor de bouw van huizen in de buurt van het huis, waartoe de baden behoren, traditioneel minder tijd dan de toestemming om een ​​huis te bouwen.

Thuis voor permanent verblijf: projectopties

Huis van boomstammen
Het blokhutwerk is perfect voor het winterleven

De verscheidenheid aan projecten uit ronde logboeken verbaast de verbeelding. Elk van hen verdient een aparte beschrijving. Naast het decoratieve uiterlijk van deze structuren, is er nog een ander belangrijk voordeel: het gebruikte materiaal stelt u in staat om snel aanpassingen aan te brengen en als u het oorspronkelijke gebied wilt uitbreiden.

Huis om vanuit ronde boomstammen te leven
Huis gemaakt van boomstammen kan worden gemaakt van elke grootte

Het belangrijkste aspect bij het plannen van gebouwen is de verantwoording van het doel waarvoor ze zijn bestemd. Het project op de eerste verdieping zou het volgende moeten omvatten:

 • keuken faciliteiten;
 • ruime zalen;
 • zakelijke kamers;
 • workshops;
 • veranda's;
 • sporthallen;
 • woonkamers;
 • terras.

Let op! Elk van deze ruimtes wordt constant blootgesteld aan hoge belastingen, maar door een stabiele locatie op de fundering wordt de uitgeoefende druk gelijkmatig verdeeld. De basisdragende structuren vereisen geen extra kosten om de sterkte te vergroten.

Project van huis uit logboeken
Benoeming van gebouwen in het huis is beter gepland in de projectfase

Op de tweede verdieping is het aanbevolen om te plaatsen:

 • kinderkamers;
 • kamers;
 • slaap kamers;
 • badkamers;
 • persoonlijke kasten;
 • veranda's.

Omdat het uitzicht vanuit het raam een ​​extra retributie is voor de werken die worden geïnvesteerd in de constructie van het huis, kunnen grote raamopeningen elke kamer op de tweede verdieping omtoveren tot een uitstekende plek om te rusten.

Kosten van materialen, kosten deel

Voordeel van het huis uit afgeronde stammen is de lage kostprijs van het project, vanwege het feit dat de kosten voor componentcomponenten bijna volledig worden geëlimineerd. Muren worden snel opgebouwd uit houtblokken, schotten worden gemaakt van gipsplaat. Extra verbruik van gezaagd hout vereist alleen dragende interne structuren.

Gipsplaatpartitie
Structuur van de gipsplaatpartitie

De bijbehorende kosten zijn voor de aanschaf van isolatiemateriaal, verschillende schuimen. Het duurste deel blijft de basis van de structuur, maar de prijs ervan is een orde van grootte lager dan de kosten van de fundering voor een huis gemaakt van platen, omdat de constructie zelf veel eenvoudiger is.

De prijs van een bad uit boomstammen is ongeveer 105 duizend roebel per vierkante meter. Het huisoppervlak van 8X8 meter in twee verdiepingen kost gemiddeld 680 duizend roebel per vierkante meter. De resterende tarieven kunnen variëren afhankelijk van de vereisten van de klant voor de bouw van het huis.

Samenvattend

Als u het huis van uw dromen met uw eigen handen wilt bouwen, zullen moderne ontwerpen van huizen met ronde logs u helpen al uw ideeën te realiseren. Dit materiaal is sterk, milieuvriendelijk, duurzaam en mooi. Bovendien kunt u op elk moment aanpassingen in het ontwerp maken, het gebied uitbreiden of de structuur enigszins wijzigen. Zelfs een beginner kan het werk aan. Het belangrijkste is om het ontwikkelde plan te volgen en de juiste bouwmaterialen te kiezen. Veel succes!

Fotogalerij:

Loading...