Marmor fliser

Luksus marmorgulv

Som bygningsmateriale har marmor blitt brukt siden svært lange tider, men på grunn av sin eksepsjonelle kvaliteter, ble det mye etterspurt og skiller seg ut blant de mange moderne materialer. Omfanget av dets anvendelse i utførelsen av bygg- eller reparasjonsarbeid er utbredt. I lokalene brukes den til å klare vegger og gulv, og på gaten for dannelse av spor eller fasaddekorasjon.

Etterbehandling med marmorfliser

Fliser laget av marmor, i sin struktur er lik naturlig stein og tilsvarer alle kvaliteter som er iboende. Facing marmor fliser av overflatene gir rommet eller bygge en spesiell stil av luksus og respektability.

Varianter av marmor

Marmor fliser for kledning er laget av naturstein. Hver marmorplate er et fragment skåret av et stykke naturstein. Finn helt identiske produkter er umulig, hver av dem har sitt eget unike mønster, på grunn av strukturen av indre årer.
Etter farge er naturlig marmor delt inn i hvitt, grått og flerfarget, hver av dem har spesielle fysiske egenskaper. Fliser laget av hvit marmor, har et luksuriøst utseende, men det brukes til steder av liten patency, fordi den er mest utsatt for fysisk stress. Hvit marmor fliser er produsert med et spesielt beskyttende belegg, noe som øker ytelsen.

Utsøkte hvite marmorfliser

Marmorens grå farge sikrer tilstedeværelsen av urenheter i sammensetningen. Metning av metoden avhenger av mengden. Grå marmorfliser er de mest holdbare og slitesterke, så det kan brukes til og med på offentlige steder.

Nyanser av grå pålitelige marmorfliser

Farge marmor kan ha en rekke nyanser, slik at du kan lage komplekse og originale ornamenter. Flerfarget marmor fliser har en gjennomsnittlig grad av styrke, og det har perfekt bevist seg på gulv og vegger, i hus og på gaten.

Typer av farget marmorfliser

Marmor fliser - fordeler og ulemper

De viktigste kravene til gulvbelegg er dårlig slitasje, ingen frykt for mekanisk skade, evnen til å motstå alvorlig belastning og attraktivt utseende. Alle disse egenskapene har marmorfliser, naturlig og miljøvennlig materiale. På en hvilken som helst overflate av huset, skaper den en rik og pålitelig dekorasjon, som effektivt legger vekt på innretningens pompositet.
I tillegg til det flotte utseendet, kan den viktigste fordelen kalles utmerket ytelse: holdbarhet og styrke, som gir en trådaktig struktur av en stein med høy tetthet. Marmorfliser beholder sitt opprinnelige utseende i mange år, motstå store belastninger.

Vakre, slitesterke og holdbare marmorfliser

Materialet er lett å rengjøre, lekker ikke og absorberer ikke vann, slik at det tåler oversvømmelse. Den har gode lyd- og elektrisk isolasjonsegenskaper, er motstandsdyktig mot vibrasjoner og brenner ikke ut under påvirkning av sollys.
Når du vender mot husene, fra utsiden, skaper marmorflisen en utsøkt dekorasjon av fasaden. Den tjener som en ekstra varmeisolator og sikrer pålitelig veggene mot ødeleggelse, under påvirkning av nedbør og atmosfæriske temperaturendringer.
Selv slik høyverdig etterbehandling som marmorfliser har en rekke ulemper. Den er laget av naturstein, så hver plate har mye vekt, det kompliserer det store leggingsarbeidet, spesielt hvis det er et ønske om å gjøre det selv.

Kvalitetsbehandling av gulvet med marmorfliser

Marmorgulvet har høy termisk ledningsevne, så overflaten er alltid kald, og glasset eller keramikken som faller på gulvet vil sikkert bli ødelagt. Ved valg av ferdigmetode er en betydelig ulempe den høye prisen på marmorfliser, men det bør tas hensyn til at kvaliteten på belegget og varigheten av operasjonen vil betale for disse kostnadene.

Typer marmorfliser

Metoden til å lage fliser og behandle overflaten av en stein deler produktene i glatte og glidende overflater. Fliser med en blank, nesten speilaktig overflate reflekterer perfekt lys, men den glatte overflaten er for glatt, spesielt når fuktighet kommer inn, så det brukes primært til dekorering.

Glatt overflate av marmor

Fliser med glatt eller matt overflatebrønn motvirker glidning. Den polerte fronten har et gjennomsnittlig glansnivå som passer perfekt inn i interiøret og passer for alle overflater.

Marmor fliser med glatt overflate

Metoden for steinbehandling påvirker valget av det optimale stedet for dets anvendelse. For gulv, spesielt i rom med høy luftfuktighet, av sikkerhetsmessige grunner anbefales det å bruke skrittfrie fliser. Den glatte overflaten av produktene ser bra ut på veggene og når du lager dekorative fragmenter.
Fliser av ulike former, størrelser og tykkelser er produsert, noe som gjør det mulig å dekorere overflater kunstnerisk, skape marmorinnrikede mønstre og ornamenter. For å legge flisene trenger du spesialverktøy og en nøye forberedt base, hvor kvaliteten på det fremtidige belegget avhenger.

Innebygde mønstre av marmorfliser

Litoceramics er en flis med et overflate lag av marmor, ca 3 mm tykt, på en keramisk eller aluminiumsbasis. Utseende og styrke av slike produkter er ikke dårligere enn monolitiske marmorfliser, men har en betydelig lav pris. Som eksklusive produkter produserer spesielle fliser, med en bestemt overflatebehandling og tegner på det et bilde. Den brukes til å lage uvanlige mønstre i romslige rom, med gulvflate som ikke er dekket med møbler.

Marmor mønster på gulvet

Basert på keramikk, er det laget en flis hvor fin marmorflis eller støv brukes som fyllstoff. Denne marmorflisen brukes til å dekorere overflater både i og utenfor bygninger.

Fliser fra marmorflis

Dens styrke og holdbarhet er dårligere enn monolitiske produkter, bevare alle andre positive egenskaper og ha en rimelig pris.
Video om typer marmorfliser og dens skjønnhet i interiøret:

Kombinasjonen av skjønnhet og kvalitet gjør marmorflisen et allsidig materiale som brukes til å legges på ulike overflater, og skaper en holdbar, slitesterk finish og en elegant designstil.

Loading...